Közélet

Puzsér durván kiosztja Tarlóst, üzent Orbánnak

Az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt nem száll be a „hazugságversenybe”.

Puzsér Róbert Facebook-oldalán tette közzé, mit gondol arról, hogy a főpolgármester megkezdte kampányát.

A cementtel és sóderrel mindig jól kitömött betonember két irányból támad.

Úgy véli: Tarlós István ígéreteivel próbálja túllicitálni a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot:

két Duna-hidat, alagutakat, új villamosvonalakat és számtalan további fejlesztést ígér.

Szerinte a főpolgármester szemérmetlenül hazudozik, olyan vállalásokat is tesz, amelyek már a 2010-es programjában is szerepeltek, másrészt  az autómentes sétálóövezet tervét is átveszi – írja, jelezve, így a programokat nem lehet versenyeztetni.

Tarlósnak továbbra sincsenek prioritásai, továbbra sincs víziója a városról, úgy tűnik, van azonban egy csapatnyi kígyónyelvű markentingese, akik elmagyarázták neki, hogy a budapestieknek igenis meg kell ígérni mindent, és annak a kétszeresét is.

Bár nyilván azt várják, hogy a politikai licit logikáját követve ő majd három hidat, két új metróvonalat ígér, de nem teszi, mert tiszteli a választókat, a realitásokat,

eszébe sem jut beszállni a hazugságversenybe. Szerinte Tarlós István ígéretdömpingje az elmúlt nyolc éve kritikája. 

A főpolgármester ennyi betartatlan ígérettel szerényebb is lehetne, de nem képes vállalni felelősségét az e-jegyrendszer csődjéért. Tarlóssal ellentétben szerinte Budapestet kár érte, csak az a kérdés, mekkora.

Szerinte nem ő, hanem a főpolgármester alkalmatlan, és hosszan sorolja is, miért gondolja ezt.

Tarlós egy jó szaki. Ha felújítanám a konyhámat, bátran kérnék tőle tanácsot a műszaki lehetőségekről – de soha nem bíznám rá a döntést semmiről, mert akkor csak egy ronda és méregdrága konyhát kapnék, amit egy csomó alkalmatlan fideszes Mekk mester gányolt össze.

Elismeri, Tarlóst a politikusok mezőnyéből kiemeli, ha ő üzemeltetné, a konyha működne, de ez kevés, mert Budapestnek vízió kell, élhetővé kell tenni.

Nem kell a vasbeton, nem kell a szmog, és nem kell a hetvenes évek. Helyre kell állítani az önkormányzatiságot: elég a megfellebbezhetetlen, bizánci típusú központi vezérlésből. A kicsi szép és a jövő zöld. Ideje, hogy Orbán Viktor is megtudja ezt.

Puzsér az SZDSZ-hez hasonlította a Momentumot
Mert a párt nem akar tárgyalni arról, hogy őt támogassa a főpolgármester-választáson. A Jobbiknak viszont segíteni akar, hogy „megtalálja a jobbközép identitást”.

Karácsonnyal egyeztet az előválasztásról

A Népszava szerint bár eddig az LMP mereven elutasította a fővárosi előválasztást, a helyzet változhat Puzsér támogatásával.

Nincs kifogásom az ellen, hogy Karácsony Gergely vagy akár Horváth Csaba legyőzzön egy tisztességes és korrekt előválasztáson

– mondta a lapnak a független főpolgármester-jelölt, akinek van több feltétele.

Regisztráljanak legalább 50 ezren. Tegyék lehetővé az online regisztrációt és szavazást is.

Puzsér szeretné, ha nem az MSZP és a DK irodáiban kellene szavazni, a szervezést pedig egy független szervezetre bízná.

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere a lapnak azt mondta, egyeztetnek és bízik abban, hogy sikerül megállapodniuk a közös feltételekről. Puzsér szerint Karácsony nyitott, már csak az MSZP-nek kellene elfogadnia a feltételeket, amelyeket nem tartott teljesíthetetleneknek Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke sem.  Szerinte csak az az elfogadhatatlan kockázat, ha nem lenne legalább egy személyes találkozó a választó és a szavazatszámláló bizottság között.

Egy felmérés szerint Karácsony Tarlós egyetlen esélyes kihívója
A szocialisták túl kockázatosnak tartják Puzsér Róbert felvetését az internetes előválasztásról.

Kiemelt fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik