Közélet

Riporter: „Lesz kommunista szombat?” Fidesz: „Senki nem vesz el semmit!”

A kormánypártiak szerint csak ellenzéki politikusok hívják rabszolgatörvénynek a négyszáz óra túlórát.

Kommunista szombat? Még nem gondolkodtam rajta, de egy kiváló ötlet – mondta a fideszes Turi-Kovács Béla az N1TV-nek, amely arról kérdezte a képviselőket, hogy lesz-e kommunista szombat. A kormánypárti politikus vélhetően csak viccelt, de a további kérdéseket azzal pattintotta le, hogy ő most a földtörvénnyel foglalkozik, mert őrá azt bízták.

Az ugyancsak fideszes Hoppál Pétert arról kérdezték, szerinte miért nevezik rabszolgatörvénynek azt a törvényjavaslatot, ami 400 óra túlórát tenne lehetővé. Szerinte nem a köznép, hanem a Jobbik nevezte el a javaslatot rabszolgatörvénynek. „Nézze, maguknak van egy saját nyelvezetük” – mondta.

Halász János fideszes frakciószóvivő a „lesz-e kommunista szombat” kérdésre azt mondta, „marhaság, senki nem vesz el semmit, a dolgozók érdekeit képviseli a munka törvénykönyvének módosítása”. Ő is közölte, hogy a köznyelv nem nevezi a módosítást rabszolgatörvénynek, „csak néhány ellenzéki politikus hazudozik”.

Farkas Félix roma szószóló azt mondta, szerinte szabadság van, „semmiféle rabszolgatörvényről szó nincsen”. Arra a kérdésre, hogy „akkor nincs igazuk a demonstrálóknak?”, Halász szavaival egybecsengően nyilatkozott: „Itt senki nem lop el semmit se, nincs rá lehetősége senkinek”. (Kiemelt fotó: MTI / Soós Lajos)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik