Belföld

Kivonult az ellenzék a parlamentből

A megszokottnál mozgalmasabbra sikerült a hétfői ülésnap az Országgyűlésben, miután

az ellenzék kivonult a plenáris ülésről.

A sort a jobbikos Z. Kárpát Dániel nyitotta, aki azt üzente a Fidesz-frakciónak, hogy:

Szégyelljék magukat,

majd felállt és elhagyta az üléstermet, majd őt követte a többi párt. A Mi Hazánk Mozgalom képviselői maradtak.

A képviselők próbálták megakadályozni azt, hogy a Fidesz szerdán átverje a Munka Törvénykönyve módosítását, vagyis a rabszolgatörvényt a parlamenten.

Megírtuk, hogy az MSZP emiatt több mint 2900 módosítást nyújtott be a törvényjavaslathoz, amelyet egyenként kellene megszavazni. Kövér László fideszes házelnök azonban gyorsan közbelépett és az Igazságügyi bizottság úgy döntött, hogy a módosításokról egyben kell majd szavazni. Ez az MSZP szerint alkotmányellenes, a DK ezt írta közleményben:

Újra felháborító módon, a házszabály szerint is törvénytelenül mindössze háromperces határidővel hívták össze az Igazságügyi bizottság ülését, hogy mondvacsinált indokokkal akadályozzák meg, hogy az Országgyűlés szabályosan szavazhasson az ellenzéki pártok napirendi javaslatairól.
A bizottság elnöke nem volt hajlandó elárulni, hogy milyen indítványokra vonatkozik a bizottsági állásfoglalás, ezt még kormánypártiak se tudták.

Az ellenzék a plenáris ülésen folytatta az ellenállást – legalábbis a kivonulás előtt. Az MSZP-s képviselők, illetve Vadai Ágnes (DK) fütyüléssel próbálta akadályozni az ülést. Emiatt Kövér László több képviselőnek büntetést ígért.

Botrány Parlamentben!

Botrány a Parlamentben a rabszolgatörvény kapcsán!

Közzétette: MSZP – 2018. december 10., hétfő

 

Azt pedig Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője fotózta le, hogy az Országgyűlési Őrség tagjai felsorakoztak az ülésterem előtt, feltételezése szerint azért, hogy esetlegesen kivezessék az ellenzéki képviselőket.

Kövér László felsorakoztatta a köztársasági őrezred embereit! Úgy tűnik, arra készülnek, hogy kivezetik az ellenzéki…

Közzétette: Szabó Tímea – 2018. december 10., hétfő

Vadai Ágnes emiatt felszólalásában arra kérte Kövér László levezető elnököt, hogy vonja a vissza bejárattól az őröket, mert nincs semmi olyan különleges esemény, amely indokolná az őrök jelenlétét, viszont megfélemlítően hat a jelenlétük.

A Fidesz-KDNP politikusait nem befolyásolta az ellenzék kivonulása, nyugodtan interpellálták párttársaikat.

fotó: MTVA

A kivonulást követően közös sajtótájékoztatót tartott az ellenzék, ahol a Hvg.hu tudósítása szerint Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője azt mondta, kezdeményezte a Házbizottság összehívását, mert nem lehetett követni, mi zajlik az ülésen. Kijelentette:

Kövér csalt.

Kiemelt kép: MTVA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik