Közélet

Csak a Mi Hazánk képviselői maradtak bent a kormánypártokkal

Nem akarnak olyanokkal egy platformra kerülni, akik „2006-ban még az övéiket lőtték”.

„Mi munkát végezni járunk az Országgyűlésbe, nem pedig kivonulni” – mondta az Azonnalinak Apáti István, aki jobbikosként lett parlamenti képviselő, de otthagyta a pártot, és csatlakozott a Toroczkai-féle Mi Hazánk Mozgalomhoz.

Hétfőn az egész ellenzék kivonult a Parlament üléséről, mert a Fidesz lesöpörte azt a csaknem háromezer javaslatot, amit obstrukciós céllal fűztek a túlóratörvényhez. A kormánypártokén kívül csak a Mi Hazánk Mozgalom képviselői maradtak a teremben.

Apáti azt mondta, ők nem is tudtak arról, hogy ki fognak vonulni, de szerinte „vamzer” van azok között, akik ezt eltervezték, mert az Országgyűlési Őrség tagjai szokatlanul nagy létszámban voltak jelen az ülésterem közelében. Szerinte a bent maradásuknak az volt az értelme, hogy a tárgysorozatba vételi vitánál, és az azt követő részben legalább el tudták mondani a véleményüket.

A politikus szerint a Jobbik képviselő azzal, hogy csatlakoztak a kivonuláshoz, „egy platformra kerültek azzal, akiknek az újabb kétharmadot köszönheti a Fidesz”. Apáti és párttársa, Volner János azt ígérték, hogy szerdán, a törvény szavazásánál lehet majd számítani tiltakozásra a részükről, „de nem ilyen bohózatra”.

Bohócparádéban nem veszünk részt, pláne nem olyanokkal egy platformon, akik 2006-ban még a mieinket lőtték

– közölte Apáti, mire Volner hozzátette, hogy egy munkavállaló sem teheti meg, hogy hazamegy, ha megsértődik valamin a munkahelyén. (Fotó: MTI /Máthé Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik