Közélet

Puzsér Róbert Vitézy Dávidot tenné a BKK élére

A héten derült ki, hogy beláthatatlan időre elcsúszik az elektronikus jegyrendszer bevezetése a budapesti tömegközlekedési eszközökön, miután a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerződést bontott a szállító céggel. Ezt követően Tarlós István főpolgármester kirúgta a BKK vezérigazgatóját, Dabóczi Kálmánt.

Az ügyben most megszólalt Puzsér Róbert, aki jövőre függetlenként Tarlóssal szemben indul a főpolgármesteri címért. Vasárnapi Facebook-posztjában azt írta:

Tarlós Istvánnak három helyettese, harminchét[!] budapestiek által fizetett tanácsadója, és több száz keze alá dolgozó hivatalnoka van, s ehhez jönnek még azok a fővárosi cégek, melyek menedzsmentje neki felel. 2014-ben Tarlós István ebből a sok-sok emberből kirúgta azt az egyet, akinek a legtöbbet köszönhetett, és akinek a legtöbbet köszönhették a budapestiek. Vitézy Dávid kezei közt többet fejlődött Budapest közlekedése négy év alatt, mint az azt megelőző négy évtized során.

Puzsér szerint Vitézy Dávid kirúgásával megtorpant a progresszió és most már ott tart a főváros, hogy milliárdokat szór el anélkül, hogy az e-jegyet bevezetnék. Tarlós azt is felvetette, hogy megszünteti a Vitézy által létrehozott BKK-t, Puzsér ezt azonban nagyon rossz ötletnek tartja:

Ha engem választanak meg a budapestiek, a BKK marad, én pedig Vitézy Dávidot kérem fel a vezetésére. Főpolgármesterként véget kívánok vetni annak az általános és ártalmas gyakorlatnak, hogy a közhivatalok meg az állami cégek élén pártkáderek állnak, és hogy a kiválasztás szempontja soha nem a képzettség és a rátermettség, hanem mindig a haverság és a hűség.

Tarlós Istvánnak három helyettese, harminchét[!] budapestiek által fizetett tanácsadója, és több száz keze alá dolgozó…

Közzétette: Puzsér Róbert – Sétáló Budapest 2019 – 2018. december 2., vasárnap

Kiemelt kép: 24.hu/Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik