Belföld

Kirúgták a BKK vezérigazgatóját

Az elektronikus jegyrendszer bevezetésének késése miatt Tarlós István kezdeményezi a BKK vezérigazgatójának, Dabóczi Kálmánnak a felmentését,

írta pénteki közleményében a budapesti főpolgármester.

Amint arról a 24.hu-n is beszámoltunk, Dabóczi és a BKK szerződést bontott az elektronikus jegyrendszert szállító céggel, emiatt beláthatatlan időre elcsúszott a RIGO névre hallgató e-jegy bevezetése.

A pénteki közleményben Tarlós István azt is írta, hogy a híradásokban összekevertek két szerződést:

A Fővárosi Önkormányzat eredetileg valóban kötött egy finanszírozási szerződést az EBRD-vel, de ez a szerződés továbbra is érvényben van. A BKK pedig teljesen önállóan kötött 2014-ben egy másik szerződést, kivitelezői szerződést egy szállítóval. Több határidő-módosítást követően ez utóbbi szerződést bontotta fel végül a minap, hosszú vívódást követően a BKK igazgatósága.

A fejlesztések közvetlen felügyeletével a főpolgármester Bagdy Gábor főpolgármester-helyettest bízza meg, Szeneczey Balázs BKK-t felügyelő főpolgármester-helyettes feladata pedig a jövőben a városüzemeltetésre korlátozódik

Csütörtökön a Főpolgármesteri Hivatal közleményében már belengette a kirúgást, mint írták:

A szerződés felmondásának indoka a szállító megfelelő bankgarancia nyújtásával kapcsolatos szerződésszegése. A Fővárost anyagi kár nem érte. A probléma hosszú időn át tartó elhallgatása miatt a főpolgármester a szükséges személyi döntéseket meghozza.

Tarlós pénteki közleményével egy időben az LMP bejelentette, hogy hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a budapesti e-jegyrendszer ügyében.

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik