Közélet

Orbán vendéglátója két év letöltendőt kapott

Hűtlen kezelés miatt.

Két év letöltendő börtönbüntetést szabtak ki a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. korábbi igazgatójára, Bocskai Péterreírja a Magyar Narancs.

Bocskai a 2014-es választási kampányból lehet ismerős: Orbán Viktor Facebook-oldalán jelent meg egy videó, amelyben a miniszterelnök meglátogatta a családját. Az viszont nem derült ki a videóból, hogy nem egy átlagos családról van szó, hanem egy, a jobboldali önkormányzat által kinevezett városi cégvezető családjáról.

Nyíregyháza. Családlátogatás Bocskai Döninél.

Közzétette: Orbán Viktor – 2014. március 2., vasárnap

A vádirat szerint Bocskai még 2012-ben olyan vállalkozási szerződést kötött az önkormányzati tulajdonú cég vezetőjeként, amelyről a bíróság szerint tudta, hogy az abban foglalt munkákat nem fogják elvégezni. Vádlott-társai a jogszerűség látszata érdekében aláírták a teljesítmény-igazolásokat, ezért a számlák ellenértékét kifizették, így összesen 32,8 millió forint kárt okoztak a kft-nek.

Tavaly első fokon még 4 év börtönbüntetésre ítélték Bocskait, vagyis a jogerős ítélet enyhébb. A Magyar Narancs egyébként azt is felidézi, hogy az első fokon eljáró bíróság meghallgatta Kovács Ferenc fideszes polgármestert, aki az önkormányzat nevében nem jelentett be kárigényt, és hallani sem akart róla, hogy az ítéletig menessze vagy felfüggessze bizalmasát.

A Debreceni Ítélőtábla folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt találta bűnösnek Bocskait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik