Közélet

Orbánt embercsempészet miatt feljelenti a DK

A párt embercsempészettel és bűnpártolással vádolja a kormányfőt.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke azt mondta, a kormány napok óta hazudozik a hazájában elítélt Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök megszöktetéséről.

Az albán rendőrség megerősítette, az elítélt politikus a tiranai magyar nagykövetség autójával hagyta el Albániát. Az Orbán-kormány nemcsak bújtat egy elítélt bűnözőt, hanem az adófizetők pénzén segíti is az illegális határátlépésben – tette hozzá.

Az EP-képviselő arra szólította fel a kormányt, hogy

hagyjon fel végre a hazudozással (…) és mondja el, hogyan csempészték be illegális módon Magyarországra ezt az elítélt bűnözőt.

A DK kezdeményezi, hogy az Országgyűlés jövő hétfői ülésén vegye napirendre és tárgyalja meg az esetet.

A kormány szerint Gruevski jogszerűen van Magyarországon, és a magyar hatóságok nem segítették abban, hogy kijusson Macedóniából.

Két magyar diplomata kísérte Gruevszkit
Nemcsak Albániából Montenegróig, hanem Montenegrótól Szerbiáig is magyar követségi autóban utazott a volt macedón kormányfő.

A DK-s politikust kérdezték arról a rejtett kamerás felvételről, amin az Advocates Abroad nevű civil szervezet munkatársa mondja el, miként tanítják a menekülteknek, mit mondjanak a hatósági interjúkon. Molnár Csaba azt felelte, az elmúlt napokban egyetlen egy migránsokat támogató szervezet tevékenységét látta,

ezt úgy hívják, hogy magyar kormány.

Fotó: Neményi Márton / 24.h

Ajánlott videó

Olvasói sztorik