Közélet

Lázár a Facebookon üzent Orbánnak

Lázár János még október elején a Tobacco Hungary konferencián állt elő a javaslatával, hogy a 2020. január 1. után születettek ne vásárolhassanak dohányterméket akkor sem, ha betöltötték a 18. életévüket.

Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor hétfőn újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, egyáltalán nem támogatja a dohányzás betiltását, mert ő a szabadság oldalán áll.

Több se kellett Lázárnak, kedden közzétett egy videót a Facebook-oldalán, amelyben megvédi a javaslatát, és bár egyszer sem ejti ki a miniszterelnök nevét, egyértelműen Orbán tegnapi nyilatkozatára reflektált.

Nem Lázár találta ki, hogy tilos a dohányzás
Bhutánban rég betiltották a dohányzást, Finnország 2030-ra füstmentes ország lehet, az oroszok pedig már két éve bedobták a javaslatot, amit Lázár felvázolt. Az eredmény finoman szólva is változó.

A nemdohányzók védelméért felelő miniszterelnöki biztos azt mondta,

volt, aki szabadságkérdésnek tekintette a dohányzás visszaszorítása érdekében megfogalmazott javaslataimat. Ha ez igaz, akkor az a kérdés, hogy a drogokat miért tiltjuk be Magyarországon kőkemény eszközökkel?

Mint fogalmazott, sokkal többen halnak ma meg hazánkban a cigaretta miatt, mint a drogtól.

Miért vonatkoznak rájuk különböző szabályok, ha ez csak a szabadságjog kérdése?

Lázár közölte, a következő hetekben letesz a kormány asztalára a javaslatait. Elmondása szerint ez rossz hír lesz a dohányiparnak és jó hír a nemdohányzó többségnek. A kormányon múlik, hogy elfogadják-e ezeket.

Válasz

Megértem a türelmetlenséget, de kérem, mielőtt kialakítják a véleményüket, várják meg amíg leteszem a javaslatomat.

Közzétette: Lázár János hivatalos oldala – 2018. október 30., kedd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik