Közélet

A köztévéhez vonult a Jobbik

A kedd délutáni, Bródy Sándor utcában tartott ünnepi rendezvénye után az MTVA Kunigunda utcai épülete elé vonult. Mirkóczki Ádám, a párt parlamenti képviselője arról beszélt, hogy a Jobbik nem fog szóba állnia köztévé munkatársaival, mert nem ők nem igazi újságírók, csak propagandatevékenységet végeznek.

Az épülete előtt néhány tucatnyi ember gyűlt össze jobbikos zászlókkal, többen is beszédet mondtak és skandáltak, például az ÁVÓ-hoz hasonlították a köztévét. Néhányan festékszórót is vittek magukkal, amellyel obszcén feliratokat fújtak fel a járdára, néhányan pedig tojással dobálták meg az épületet.

Fotó: Marjai János / 24.hu

A rendőrség többeket igazoltatott, például Stummer János országgyűlési képviselőt, hogy ha valamilyen kár történik, legyen kit felelősségre vonni, de miután megállapították, hogy a nála lévő festék vízbázisú, komolyabb fellépés nem történt.

A közös ellenzéki tüntetés végén Hadházy Ákos arra kérte a résztvevőket, hogy akinek van kedve, csatlakozzon a Jobbikhoz az MTVA-nál, de azt nem tudni, végül hányan tettek így.

Az MTVA székház előtt néznek farkasszemet a jobbikosok a készenléti rendőrökkel

Közzétette: 24.hu – 2018. október 23., kedd

 

A köztévé óbudai székháza előtti tüntetést Hadházy Ákos, az LMP korábbi társelnöke hirdette meg délután, este 7-re ő is megérkezett a helyszínre.

Fotó: Marjai János / 24.hu

Addigra viszont a jobbikosok lassan készek továbbállni, a Fidesz Lendvay utcai székháza felé veszik az irányt – jelentette tudósítónk.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik