Közélet

Jobbik: bolsevizmust épít Orbán, a világ legnagyobb tolvaja

Még véletlenül sincs kiegyezés az Orbán-rendszerrel – mondta a Jobbik elnöke pártja október 23-i rendezvényén kedden Budapesten, a Magyar Rádió volt épülete előtt.

Sneider Tamás úgy fogalmazott: Magyarországon

enyveskezű bolsevizmust épít a világ legnagyobb tolvaja.

Fotó: Mohos Márton / 24.hu

Az ellenzéki politikus többször is párhuzamot vonva a kommunista rendszer uralma alatt és a napjainkban történtek között, a kitelepítéseket a kilakoltatásokkal, az iskolák államosítását az önkormányzatoktól elvételükkel, a forradalom utáni emigráció százezres emberveszteségét az utóbbi évek kivándorlásával állította párba. A kommunisták Szovjetuniót kiszolgáló magatartásához azt hasonlította, hogy a magyar miniszterelnök Oroszország és Vlagyimir Putyin legelkötelezettebb szolgája Európában.

Az ellenzéki politikus közölte, napjainkban „szóról szóra ugyanaz történik, mint az elmúlt bolsevik rendszer alatt”, amit „Rákosi felépített, Kádár folytatott, és Orbán pontosan látta, hogyan működik”. Szerinte

ez a rendszer nem fog puhulni, egyre durvább lesz, a Jobbikhoz pedig az álljon, aki vállalni tudja a rendszer megdöntéséért folytatott nehéz, kemény harcot.

Sneider arra hívta fel követőit, hogy a törvényesség határáig elmenve küzdjenek, az ellenzéki politikusokat pedig arra, bojkottálják azokat a tévécsatornákat, amelyekbe csak akkor hívják be valamelyiküket, „amikor mocskolni lehet”.

Stummer János, a Jobbik alelnöke azt mondta, a magyarok ma még csak maguk elé mormolják a szabadság, az igazságosság és a biztonság iránti vágyukat, de hangosan ki kell mondaniuk ezt.

Fotó: Mohos Márton / 24.hu

A politikus szerint semmi nem változott 1956 óta,

a zsarnok és csatlósai ugyanúgy árulják a hazát most is, csak a vörös mellé álcaként magukra aggatták a fehér és a zöld színeket.

Ezt követően a demonstrálók egy kisebb csoportja az MTVA székházához buszozott.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik