Közélet

Tarlós nagyon szereti Puzsér Róbert szatirikus műsorait

De a városvezetés másik szakma.

Az ATV reggeli műsorában reagált Tarlós István arra, hogy Puzsér Róbert médiaceleb jelezte, indul a főpolgármester-választáson jövőre. Azt mondta: „szívesen nézi Puzsér Róbert szatirikus műsorait”, szerinte „saját szakmája egyik legjobbja, nagyon tehetséges ember”, de a városvezetés másik szakma.

Az sem zavarja, hogy egy (nem reprezentatív) szavazáson Puzsért hozták ki a választás esélyesének, mint mondta, 2010-ben Horváth Csaba nyert egy tévévitájuk után egy hasonló szavazáson, aztán példátlan különbséggel maradt alul Tarlóssal szemben.

Azt, hogy az elmúlt hónapokban visszavonulását fontolgatta, azzal indokolta Tarlós, hogy a saját életét szerette volna élni, és „vannak pozíciók, amelyek ezt nem teszik lehetővé”. A folytatással kapcsolatos feltételei nem követelések voltak, hanem olyan dolgok, amelyek nélkül nem tudta volna folytatni munkáját.

A főpolgármester azt mondta, sokrétű megállapodást kötött Orbán Viktorral, de annak csak egy eleméről, a fejlesztési tanácsról beszélnek. Ennek viszont nagy előnye, hogy minden kiemelt budapesti nagyprojekt belekerül, így Budapest választott köztestületének mindenhez köze lesz, ami a fővárosban történik, másrészt megoldható lesz a projektek finanszírozása. Szeretné a tanács elé vinni a 3-as metró befejezését és a BKV járműcseréjét is.

Elárulta, hogy az újrázása feltétele volt, hogy maradjon a közvetlen főpolgármester-választás, „spirituális igénye” ugyanis, hogy legyen legitimitása annak a pozíciónak, amit „Isten és a nép támogatásával” betölt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik