Közélet

Tarlós István népszerűbb, mint a Fidesz

A Nézőpont Intézet mérése szerint gyakorlatilag verhetetlennek tűnik.

A Nézőpont Intézet felmérése szerint Tarlós Istvánnak, ha újra indul a főpolgármester-választáson, minden esélye megvan a győzelemre. A Magyar Időknek készített kutatás szerint legalább 45 százalékot szerezne egy most vasárnap tartandó választáson.

A főpolgármester 11 százalékponttal népszerűbb a Fidesz-KDNP-nél a fővárosban. Egy közös, még meg nem nevezett, baloldali jelölt 30 százalékra, a  Jobbik jelöltje 6, az LMP-é 8 százalékra számíthatna. 11 százalék nem tudott, vagy akart válaszolni.

Ez alapján valószínűsíthető, hogy Tarlós István megismételhetné 2014-es eredményét (49%).

A fővárosi pártpreferencia-adatok szerint a Fidesz KDNP-nek a biztos szavazókon belül 34 százalékos a támogatottsága, de

Tarlós István maga mögött tudhatja az MSZP-tábor és az LMP-szavazók 14, illetve 16 százalékát is. 

A fővárosban a legerősebb ellenzéki párt a Momentum Mozgalom (10%), amelyet a Demokratikus Koalíció (9%) és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Jobbik (8-8%) követ, az MSZP és a Párbeszéd 6-6 százalékon áll a fővárosban, az LMP 5 százalékot szerezne. Egyik párt sem éri el a Fidesz-KDNP népszerűségét, mivel a rejtőzködők aránya 12 százalékos, amely fele akkora, mint a kormánypártok előnye bármely ellenzéki párttal szemben.

Minden társadalmi csoportban legalább kétharmados azok aránya, akik az elmúlt nyolc évben előrelépést tapasztaltak Budapesten, összességében pedig a fővárosiak 71 százaléka vélekedett így.

Még a baloldaliak többsége (53%) és a Jobbik-tábor nagyobb része is (56%) fejlődést érez 2010 óta. A kormánypártok táborában csenek olyanok, akik elégedetlenek lennének a főpolgármester munkájával.

Orbán engedett: bejelenthetik ma, hogy Tarlós harmadszor is főpolgármester lenne
Sokáig kérette magát Tarlós István, több kérése is volt, de ma pont kerülhet az ügy végére.

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik