Közélet

Retteg a Fidesz a hódmezővásárhelyi időközi választástól

A napokban kiéleződött az ellentét a független polgármester, Márki-Zay Péter és a fideszes többségű önkormányzati testület között Hódmezővásárhelyen. Márki-Zay szerint a fideszes többségű közgyűlés és a kormánypárt, Lázár János volt miniszter emberei segítségével mindent megtesz azért, hogy ellehetetlenítse a város gazdálkodását, csak azért, hogy neki ártsanak. Ezért bejelentette a városvezető, hogy pénteken javaslatot tesz arra, oszlassa fel magát a közgyűlés és jöjjön az időközi választás a városban.

Márki-Zaynak elege van Lázárból, új választást akar
A hódmezővásárhelyi polgármester szerint a korábbi miniszter emberei a város érdekeivel szembe mennek, hogy kormányozhatatlanná tegyék a települést.

Igen ám, de úgy fest, a Fidesz sokat veszthet – így tudja a Népszava egy állítólagos belső felmérés eredményeire hivatkozva. Úgy tudják, az a felmérés azt hozta ki, hogy több helyet is veszítene a kormánypárt az önkormányzati testületben, ha most tartanák a választás.

Ez magyarázhatja azt, hogy a Fidesz helyi vezetője húzódozik. Havasi Katalin a Fidesz városi elnöke azt mondta a lapnak, hogy a Fideszt még nem alakította ki végső álláspontját arról, hogy tartsanak-e időközi önkormányzati választást Hódmezővásárhelyen. Ő mindenesetre nem látja értelmét az időközi választásnak. Amögé az érv mögé bújt a fideszes helyi elnök, hogy  az új közgyűlés csak jövő februárban állhatna munkába, miközben októberben helyhatósági választások lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik