Közélet

Késsel üzent feleségének az Interpol volt igazgatója

Újabb részletek derültek ki az Interpol lemondott igazgatójának, Meng Hung-vejnek az eltűnéséről és letartóztatásáról. A francia hatóságok október elején kezdtek el nyomozni, miután Meng felesége feljelentést tett, ugyanis férjéről semmit nem hallott azt követően, hogy az szeptember végén Lyonban található otthonukból Kínába utazott.

A francia rendőrség hivatalosan is megkereste a kínai hatóságokat Meng eltűnésének ügyében, majd hamarosan arról értesítették őket, hogy Menget letartóztatták, valamint Meng az Interpolnak is üzent, hogy azonnali hatállyal lemondott az igazgatói posztról.

Europress/AFP PHOTO/ROSLAN RAHMAN

A kínai Kommunista Párt vasárnapi közleményében annyit írt, hogy Meng törvényt sértett, ezért nyomozás indult ellene, azt azonban nem erősítették meg, hogy a férfit letartóztatták és azt sem tudni, Kínában kell-e maradnia. Hétfőn aztán a kormány már azt mondta, hogy korrupció miatt fogva tartják Menget, aki korábban közbiztonságért felelős miniszter is volt.

Meng felesége, Grace egy lyoni hotelben arról beszélt újságíróknak, hogy akkor lépett utoljára kapcsolatba a férjével, amikor Meng egy WhatsApp üzenetben egy kést ábrázoló emojit küldött neki és azt írta, hogy várja meg, amíg felhívja. 

Azt nem tudni, hogy Meng hivatalos úton volt-e Kínában, az Interpol erről nem volt hajlandó nyilatkozni.

(CNN)

Kiemelt kép: Europress/AFP PHOTO/JEFF PACHOUD

Ajánlott videó

Olvasói sztorik