Közélet

Nagy lépést tesz a KDNP a teremtésvédelemért

Az Országgyűlés elé kerül a második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia.

Hamarosan az Országgyűlés elé kerül a második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia, amely nekünk, kereszténydemokratáknak többet jelent egy jogalkotási folyamatnál: itt a teremtésvédelemről van szó

– áll a Kereszténydemokrata Néppárt hétfő délutáni közleményében. Eszerint a kisebbik kormánypárt feladata megvédeni a teremtett világ értékeit, és „gyermekinkre, unokáinkra olyan bolygót hagyni, amely élhető, fejlődő és tiszta”. Ezt világnézetükből is fakadó felelősségtudatnak tekintik.

Mint írják: ha nem lépnek időben, „a forróság, a kiszámíthatatlan időjárás, a klímaváltozás úgy fogja befolyásolni a jövő társadalmát, hogy az a káosz jegyében alakítja majd át a ma ismert világot”, és abban bíznak, hogy a pártpolitikán túl minden jelentős szereplő az ügy mellé áll.

Az első stratégiát 2008-ban fogadták el, a másodikon 2013-ban kezdett dolgozni az akkori Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az első stratégia felülvizsgálatával. A stratégia középpontjában az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, és a szén-dioxid elnyelő kapacitás növelése áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik