Közélet

Márki-Zay Pétert hibáztatja a csőd szélén álló hódmezővásárhelyi tévé

A polgármester viszont azt állítja, mindent megtesz a televízió megmentéséért, annak ellenére, hogy az őt támadja.

Sajtótájékoztatót hirdetett csütörtökön délután 3 órára a hódmezővásárhelyi városi televízió ügyvezető igazgatója, Rókus Ákos, amelynek témája a Vásárhelyi TV fizetésképtelensége.

Múlt szerdán a VTV honlapján azt állította, hogy Márki-Zay Péter polgármester hat hónapja jogtalanul tartja vissza 14 dolgozó bérét. A munkavállalók találkozót kértek a városvezetőtől, amire szerintük Márki-Zay nem reagált. Azt írják, az augusztusban elvégzett munkáért járó bért szeptember 19-én még nem kapták meg a dolgozók.

Márki-Zay viszont azt állította egy Facebook-bejegyzésben, hogy a helyi tévét a jelenlegi ügyvezető és a város korábbi vezetése juttatta csődbe. Erre az évre a város költségvetésében 460 millió forint bevételt terveztek a tévét üzemeltető kft.-ből, ami ezt képtelen lesz teljesíteni a polgármester szerint. Hozzátette: a televízió és az ott dolgozó emberek érdekében számos lépést tett, annak ellenére, hogy a „Lázár-tévéként” ismert intézmény megválasztása előtt és azóta is valótlanságokat állított róla.

A városvezető közölte: személyesen fordult Lázár Jánoshoz, hogy állami támogatást kérjen a VTV-nek, de a volt miniszter, aki a televízió működésének legfőbb haszonélvezője, nem tett ennek érdekében. Márki- Zay azt is állítja: „a közgyűlésnek és Rókus Ákosnak is csak az ügyvezető fizetésének 60%-os megemelése volt fontos a csődben lévő cégnél”. (Fotó: MTI / Ujvári Sándor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik