Élő Foci

BL: óriásit küzdött, de kikapott a MOL Vidi

A MOL Vidi ultrái nem jelentek meg a Groupama Arénában, így a mérkőzés elején igen langyos volt a hangulat a Ferencváros stadionjában. Az iram sem volt a legszórakoztatóbb, a két csapat sokáig csak méregette egymást, komolyabb helyzetre a félidő derekáig kellett várni. Aztán elszabadult a pokol.

Huszti Szabolcs késett el az egyik labdáról, és jól látható módon letalpalta ellenfelét. A sárga biztos volt, aztán jött a fekete leves: Rocchi azonnali pirossal küldte le a pályáról a magyar játékost. Ez könnyen megpecsélhette a párharcot, hiszen a piros lap után 12 perccel már meg is szerezte a vezetést az AEK. A szünetben szólt is a füttyszó, a közönség nagyobbik része finoman szólva sem volt elégedett az olasz játékvezetővel.

A második félidő elején aztán tovább növelte az előnyét a görög csapat, így nagyon úgy tűnt, végleg eldől a párharc. Csakhogy! Kísértetiesen hasonló helyzet alakult ki a Vidi térfélén, a második görög gólszerző pontosan úgy talppalt, ahogy Huszti az első játékrészben. Repült is a piros.

Attól a pillanattól kezdve kapcsolt egyet a MOL Vidi, és a 68. percben a kiválóan játszó Kovács István átadását vette le mesterien Danko Lazovics, majd higgadtan szépített. A jól játszó magyar bajnok egyből visszahozta a reményt reményt, a közönség is megélénkült, a Vidinek több komoly helyzete is akadt az utolsó 30 percben, ám gólt már nem sikerült szerezni.

Nagyot küzdött a magyar bajnok, ám ez nem volt elég a döntetlenhez. A remény megvam, ám kijelenthető, hogy az athéni visszavágón kisebb csodára lesz szüksége a magyar bajnoknak.

Eredmény, Bajnokok Ligája, Play-off:

MOL Vidi FC – AEK Athén (görög) 1-2 (0-1)
Groupama Aréna, Budapest 21.00, j.v.: Gianluca Rocchi (olasz)

MOL Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Nikolov (M. Scsepovics,  54.) – Kovács I., Huszti – Lazovics
AEK Athén: Barkasz – Bakakisz, Ikonomu, Lambropulosz, Hult – Galanopulosz (Alef, 66.), Simoes – Bakaszetasz, Klonaridis (Hélder Lopes, 82.), Mantalosz – Livaja (Ponce, 86.)
Gólszerző: Lazovics (68.), ill. Klonaridis (34.), Bakaszetasz (49.)
Piros lap: Huszti (23.), ill. Bakaszetasz (53.)

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Nem sikerült a bravúr, csoda kell a BL-főtábláért a MOL Vidinek

Egy korai Huszti Szabolcs-kiállítás könnyen megpecsélhette a párharcot, hiszen a piros lap után 12 perccel megszerezte a vezetést az AEK. A második félidő elején aztán tovább növelte az előnyét a görög csapat, ám a gólszerzőt nem sokkal később Huszti után küldte az olasz játékvezető, Rocchi.

Attól a pillanattól kezdve kapcsolt egyet a MOL Vidi, és a 68. percben a kiválóan játszó Kovács István átadását vette le mesterien Danko Lazovics, majd higgadtan szépített. A reményt visszahozta, a stadion is megélénkült, a Vidinek több komoly helyzete is volt, de gólt már nem sikerült szerezni.

Az athéni visszavágón kisebb csodára lesz szüksége a magyar bajnoknak.

Hosszabbítás

Négy perc a ráadás. Kezdenek fáradni a fehérváriak.

10 perc van hátra

Nagyon nyom a Vidi, benne van a levegőben az egyenlítő gól.

Óriásit játszik Kovács István és a Vidi is

Rákapcsoltak a magyar fiúk, uralja a mérkőzést a MOL Vidi, rendre veszélyes helyzet alakul ki a görög kapu előtt. Sok van még hátra, nem biztos, hogy kitart majd az AEK szerencséje és ereje.

Pikáns a meccs

A Vidi nagyon akar, kitámad, ezt pedig rendre kihasználja az AEK. Kovácsik Ádámnak kellett a helyén lennie, hogy ne legyen nagyobb baj. De jó hír, hogy közben a támadótérfélen veszélyesebb a magyar csapat.

A görögöknél is jön a piros lap

Bakaszetasz a gólja után négy perccel hasonlóan feleslegesen talpalta le ellenfelét, mint tette azt Huszti, így neki is jön az azonnali piros.

Újabb gólt lő az AEK, eldőlhet a továbbjutás

Szerencsénk sincs. A másik oldalon Kovács beadása után Nego terült el, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest. Egy perccel később a görök adogadtak a tizenhatos előtt, Bakaszekasz pedig négy védő között, egy megpattant lövéssel döntheti el akár már most a továbbjutást.

Jól jön a pihenő

Az AEK nagyot rohamozott a félidő végén, jól jön a szusszanás a magyar bajnoknak. Rendezni kell a sorokat a szünetben, aztán tiszta fejjel folytani. Minimum 135 perc van még a párharcból.

Mindent beleadnak a fehérváriak

Többször is sikerült eljutni a görög kapuig, sőt Fiola óriási helyzetbe került, ám három méterről a kapusba fejelte a ziccerét. Kezdenek megnyugodni a felek, de az AEK tudja, hogy most meg tudja törni a MOL Vidit, így folyamatosan rohamoz.

Óriási bajban a MOL Vidi, vezet az AEK Athén

Csúnyán átverték Fiolát a szélen, a középről jövő első lövést még védte Kovácsik Ádám, ám a kipattanóra magyar védő nem, csak Klonaridis érkezett. Vezet az AEK.

Paprikás lett a hangulat

A piros lap felébresztette a magyar szurkolókat, és a játékosok is kapcsoltak egy szintet. Nem lett szebb a játék, ám legalább vége az óvatoskodásnak, a Vidi a kontrákra, az Athén az emberelőnyére játszhat teljes erőbedobással.

Huszti Szabolcsot azonnali pirossal kiállítják

A rutinos középpályás talppal ment az elveszett labdáért, de végül alig, vagy nem is érte el becsúszó ellenfele lábát. Rocchi azonnal nyúlt a zsebéhez, 10 emberrel folytatja a magyar bajnok. Sokk.

Fegyelmezettség

A magyar bajnok igen fegyelmezetten megy neki ennek a párharcnak, a görögök nem is tudtak eddig mit kezdeni a jól záról védelemmel.

Olyan csendes az egész

Döbbenet csendes a Groupama Aréna, nagyon nem áll jól neki. A két csapat továbbra sem töri össze magát jelenleg, de tény, a magyar csapatnál van többet a labda.

Öt perc telt el

Annyit tudunk eddig, hogy nincsenek ott a helyszínen a MOL Vidi ultrái, és így eléggé langyos a hangulat a Népligetben. Amúgy a csapatok nyilván nagyon óvatosan játszanak, lassú labdajáratásokat látunk leginkább. A csapatok méregetik egymást.

Mezek

A MOL Vidi piros-kékben, az AEK sárgában játszik ma.

Kilenc éve várunk a BL-főtáblára

Magyar csapat utoljára 2009-ben jutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, akkor a Herczeg András vezette DVSC játszhatott a hat mérkőzést a legjobbak között.

A poklot is megjárta az AEK

Az egyik legrégibb görög klub a MOL Vidi FC ellenfele, ám az AEK Athén az elmúlt években komoly gödörbe került. A harmadosztályból kellett újjáépíteni a klubot. Összeszedtük, mi mindent kell tudni a vendégcsapatról.

Pár éve a poklot is megjárta a Vidi BL-ellenfele
A magyar bajnokot mindössze egy akadály választja el a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeitől.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik