Közélet
Városkép - Budapest - Állami Számvevőszék épülete

Ezt válaszolta az ÁSZ a kérésre, hogy nézzenek a Fidesz körmére

24.hu
24.hu

2018. 07. 30. 18:20

Mindent a törvények maradéktalan betartásával végeznek.
Korábban a témában:

Az Állami Számvevőszék a törvényi előírások alapján, azok maradéktalan betartásával végzi a költségvetési támogatásban részesülő pártok, pártalapítványok, valamint a kampánypénzek ellenőrzését – tájékoztatta az ÁSZ hétfőn az MTI-t.

Az ÁSZ Vágó Gábornak, az LMP antikorrupciós szóvivőjének azon hétfői bejelentésére reagált, amely szerint az LMP arra kéri a számvevőszéket, hogy vizsgálja meg a Fidesz áprilisi országgyűlési kampányának finanszírozását.

Az ÁSZ arra is emlékeztetett: már július elején bejelentették, hogy megkezdték a 2018. évi országgyűlési választáshoz kapcsolódó ellenőrzést.

A közlemény szerint a számvevőszék az április 8-ai választást követő egy éven belül ellenőrzi a mandátumot szerző jelöltek, valamint az egy százalék feletti listás eredményt elérő jelölőszervezetek elszámolásait.

Az ÁSZ minden jelölt és jelölőszervezet elszámolását azonos törvényi előírások és szempontok szerint ellenőrzi, minden bejelentést megvizsgál és a kockázatelemzésében felhasznál. Az ellenőrzöttekkel kapcsolatos minden megállapítását jelentésekbe foglalják, amelyeket nyilvánosságra hoznak, közzétesznek honlapjukon – hangsúlyozták.

Vágó Gábor a kontrollt sürgetve arra hivatkozott, hogy a választási kampány során a kormányzat a Stop Soros plakátjaival „a Fidesz kampányát támogatta végső soron”, amit az LMP beadványára a Kúria is megállapított, eltiltva ettől a kormányzatot.

Álláspontjuk szerint ez kimeríti a tiltott kampányfinanszírozást, hiszen a kormányzat milliárdokkal támogatta a Fidesz üzeneteinek célba juttatását – mondta sajtótájékoztatón a szóvivő. (MTI, fotó: MTVA bizományosi / Róka László)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bécs, 2016. június 16.
Perényi János bécsi magyar nagykövet beszédet mond a magyar zsidók auschwitzi deportálásáról nyílt Falak, jelek, sorsok című vándorkiállítás megnyitóján a bécsi Igazságügyi Palotában 2016. június 16-án.
MTI Fotó: Filep István
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.