Közélet

Kötelező lesz az NB II-es pályák fűtése, Orbán páholytársa kaszálhat a luxusfejlesztésekkel

Eleve megkérdőjelezhető, hogy másodosztályú csapatoknál valóban szükséges-e a költséges előírás.

Az Orbán Viktor miniszterelnök páholytársaként is ismert Végh Gábor, a Pharos 95 Kft. tulajdonosa jól járhat az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tavaly döntésével, miszerint az NB II-es kluboknál is kötelező lesz a fűthető pálya a 2020-2021-es bajnoki évadtól — írta meg a Népszava.

A cikk szerint már most vannak arra utaló jelek, hogy önmagában megkérdőjelezhető luxuselőírással néhányan nagyot kaszálhatnak. Mint írják: az egyik NB II-es klub, a fővárosi Budafoki Munkás Testedző Egyesület eredetileg csak rendbe akarta hozatni a nagypályáját, és két új, műfüves kispálya építését tervezte, aminek költségét 72 millió forintra becsülték. Ehhez képest a már a pályafűtést is tartalmazó végső ár 192 millió forint lett. A közbeszerzést a Pharos 95 vitte el, amelynek tulajdonosa egy VIP-páholyban szurkolt Orbán Viktorral és egy egészalakos, Puskás Ferencet ábrázoló szobrot ajándékozott a felcsúti akadémiának. Végh Gábor emellett a másodosztályú ZTE futball-klub tulajdonosa.

A budafoki tenderen a Pharos 95 ellen öt cég indult, azonban a versenytársak többsége valamiképp kötődik Végh Gáborhoz, családjához, vagy érdekeltségéhez:

  • az egyik konkurens Kft.-ben Végh gyerekei a tulajdonosok,
  • a másik rivális vezetője korábban ügyvezetőként váltotta idősebb Végh Gábort és feleségét egy olyan vállalkozásban, amely egy időben a Pharos 95 jelenlegi telephelyére volt bejelentve,
  • egy másik cég havi 205 ezer forintért kötött irodabérleti szerződést Tiba István, balmazújvárosi fideszes képviselővel, aki korábban a balmazújvárosi futballcsapat elöljárója volt. Balmazújvárosban egyébként szintén a Pharos 95 építette a stadion fűtését.
Csak nem egy felcsúti cég épít stadiont Pakson? De!
Hihetetlen véletlenek sorjáznak a történetben.

Fotó: Karancsi Rudolf/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik