Közélet

Mészárost indítják el Felcsúton a kétfarkúak, Mészáros tévéje bepöccent

Miskolcnál valamiért nem horgadt fel az igazságérzetük.

A 168 Óra szúrta ki, hogy a Mészáros Lőrinc korábbi felcsúti polgármester tulajdonában álló Echo TV azt nehezményezi, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) a fideszes jelölt nevével megegyező nevű jelöltet indít Orbán Viktor falujában. Az MKKP Mészáros Lászlóval méretteti meg magát Felcsúton, ahogyan a Fidesz is. Az Echo TV szerint:

Megtévesztéssel próbál a felcsúti időközi polgármester-választáson való induláshoz kopogtatócédulát gyűjteni a Kétfarkú Kutyapárt által támogatott jelölt. A viccpárt aktivistái főleg idős emberek hiszékenységét próbálják kihasználni.

A megrökönyödés már csak azért is fura, mert a miskolci időközi választáson valami nagyon hasonlóval operálhat a Fidesz. Az ellenzéki jelöltet, a Rokker Zsoltiként elhíresült Erdei Sándort gyengítheti ugyanis, hogy egy azonos nevű jelöltet is nyilvántartásba vett a választási bizottság.

Erdei mellé az MSZP-től az LMP-n át a Jobbikig minden párt beállt, de a kevésbé felkészült ellenzéki szavazóknak nem lesz könnyű dolguk július 15-én, amikor azért kell a szavazóurnákhoz járulniuk, mert eddigi önkormányzati képviselőjük, a fideszes Hubay György parlamenti képviselő lett. A szavazólapon ugyanis Erdei Sándor mellett egy „Erdei Sándor (1983)” megnevezésű jelölt is szerepelni fog. Ennek eredményeként előfordulhat, hogy lesznek, akik nem tudják, melyik Erdei Sándorra szavazzanak, ha az ellenzéki pártok jelöltjét akarják támogatni. A szavazatok megosztása a másik erős jelöltnek, a fideszes Nagy Ákosnak kedvezhet.

Kiemelt képünkön Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor szerepel. MTI Fotó: Beliczay László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik