Belföld

Ungár Péter videón vallja be, hogy szándékosan átverte Ron Werbert

A választások után kibeszélőt tartott az LMP vezetése, ahol a tagság Szél Bernadett társelnököt, Ungár Péter kampányfőnök-helyettest és Schmuck Erzsébet kampányfőnököt, a párt parlamenti képviselőit kérdezhette, írja a Magyar Narancs. Az eseményről készült videofelvétel, mert a lap szerint egy zárt Facebook-csoportban élőben közvetítették. Ennek egy részlete szivárgott most ki.

Korábban mi is megírtuk, hogy Ron Werber idő előtt otthagyta az LMP-t, és azzal vádolta a pártvezetést, hogy szándékosan elhanyagolták a kampányt. Az LMP nem fizette ki Werber tiszteletdíját és költségeit sem, és a tanácsadó szerint neki járó sikerdíj is elmaradt.

A videón Ungár Péter arról beszél, hogy direkt írt alá egy szabálytalan szerződést úgy, hogy tudta, az nem lesz érvényes.

Én ezt azért írtam úgy alá, hogy erre semmilyen jogom nem volt, hogy semmilyen módon ne legyen ez jogilag kötelező érvényű ránk nézve azt követően. Valószínűleg ez még a bírósági perben nagyon jól fog nekünk jönni.

– mondta a videón Ungár. Az LMP képviselője azon is háborog, hogy Werber úgy kért sikerdíjat, hogy nem töltötte ki a szerződését. Miközben a Narancs szerint nem csak a sikerdíjat, de a tiszteletdíját és a költségeit sem fizették ki Werbernek.

Fegyelmi eljárás indult az LMP kampányfőnöke ellen, mert többször is egyeztetett Schmidt Máriával a választások előtt
A Magyar Narancs forrásai szerint Szél Bernadett is kapcsolatban állhatott vele.

A lap azt írja, ez polgári jogilag álképviseletnek, büntetőjogilag pedig csalásnak minősülhet, mert Ungár szándékosan megtévesztette a tanácsadót azzal a céllal, hogy kárt okozzon neki. Ungár ugyanis elhitette Werberrel, hogy jogosult az LMP nevében szerződést kötni.

Arra is rákérdeztek a videón, hogy igaz-e, hogy a Gémesi György vezette Új Kezdet (ÚK) megzsarolta az LMP-t, hogy amennyiben nem lesz koordináció, az ÚK mind a 11 jelöltjét visszalépteti. A videón nincs rajta, de a Magyar Narancs szerint azt mondták, hogy igaz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik