Közélet

Nyílt levél Orbán Viktornak: “Az éhbért egy változatlan éhbér szintjére emelték”

Az otthonápolást végző személyek ügyében vár segítséget a MEOSZ.

Nyílt levélben kéri Orbán Viktor miniszterelnök és az Országgyűlés politikusainak segítségét a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ).

A szervezet azt szeretné elérni, hogy az otthonápolást végző személyek ügyében előrelépés történjen. Mint ismert, több tízezren írták alá azt a petíciót, amiben arra kérték a kormányt, hogy adja meg a minimálbér összegét azoknak, akik súlyos beteg rokonukat otthon ápolják. A javaslatot a költségvetési bizottság fideszes többsége lesöpörte az asztalról.

Mint fogalmaznak:

Ellenzékben minden politikus „kiáll” a fogyatékos emberekért és családjaikért, kormányra kerülve pedig, amikor lehetőség lenne érdemben lépéseket tenni, akkor széttárják a karjukat. Most persze elkezdhetik felsorolni önmaguk védelme érdekében az „eredményeket”, hogy jó esetben az „éhbért” egy változatlan „éhbér” szintjére emelték. Legyünk őszinték, érdemi lépéseket még senki nem tett!

Kovács Ágnes, a MEOSZ azt kéri a miniszterelnöktől, hogy kezdeményezze az érintett tárcák és a hat országos érdekvédelmi szervezet képviselőiből álló konzultációs testület létrehozását, a konzultációs testület pedig dolgozza ki a szakpolitikai intézkedési tervet a szükséges lépésekről, tegyen konkrét javaslatokat a megoldások jogszabályban való rögzítésére. A MEOSZ elnöke azt szeretné elérni, hogy a lépésekre már a 2019-es, illetve a 2020-as költségvetésben biztosítsanak fedezetet.

A Fidesz ellenzékben: az otthonápolást végzőknek meg kell kapniuk a minimálbér összegét
Korábban harcosan kiálltak azokért, akiket most elutasítottak.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik