Közélet

Lázár csendben beletörődött a budapesti felhőkarcolókba

Még miniszterként ő indítványozta, hogy ne épülhessenek 65 méter feletti házak. Pártja ezt keresztülhúzta, a választókörzetébe visszavonult politikus pedig nem szavazott.

Kedden elfogadta a parlament azt a törvénymódosítást, amely szerint 90 méternél magasabb épület csak a kormány külön engedélyével építhető, a 65 méter felettiek pedig tervtanácsi engedélyhez kötöttek – írja a Népszava.

A törvénytervezet eredeti változatát Lázár János nyújtotta be az előző ciklusban, azután, hogy a Mol bejelentette, 120 méteres székházat készül felhúzni a Kopaszi-gáton. Ő 65 méteres felső határt húzott volna, kibúvó nélkül. Most azonban a Miniszterelnökség államtitkára, Tuzson Bence egy módosító indítvánnyal szinte minden pontot átírt Lázár elképzeléseihez képest.

Míg Lázár korábban határozottan kiállt amellett, hogy a 96 méteres Bazilikánál magasabbra törő épület ne épülhessen a fővárosban, saját pártja és kormánya söpörte le végül indítványát. A volt kancelláriaminiszter a parlamenti jegyzőkönyvek tanúsága szerint nem szavazott a módosított törvénytervezet elfogadásakor. (Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik