Közélet

50 milliós állami támogatást kapott az agrárállamtitkár közelében levő cég

kis miklós zsolt (kis miklós zsolt, )
kis miklós zsolt (kis miklós zsolt, )

Jókora falat esett le Kis Miklós Zsolt, az agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkárának a közelébe. Az a cég, amelyiknek a tulajdonosa volt 2014-ben, majd fél évvel később, államtitkárrá való kinevezése után átadott apjának, szálláshelyek kialakítására nyert 50 millió forintot, vette észre a Ceglédi Spotlight oknyomozó portál.

Hiába adta át papíron az apjának a cég tulajdonrészét és tette meg ügyvezetőnek, alighanem van rálátása és talán ráhatása is a cég ügyeire a kormányzati tisztségviselőnek, ugyanis a cég elérhetőségénél még Kis Miklós Zsolt magán e-mail címe szerepel mind a mai napig a cégadatbázisban, és a cég székhelye ugyanaz a nyársapáti cím, amelyik az államtitkárnak és apjának is a lakcímeként van feltüntetve.

A Kimagro Kft. amúgy 70 millióból építene szálláshelyeket egy impozáns helyen, a tihanyi Belső-tó szomszédságában. Vagyis nem lesz messze attól a borászattól, amelyet tavaly kebelezett be Mészáros Lőrinc. Az építkezés költségének tehát a döntő részét állami támogatásból teremtik elő.

Ráadásul a szóban forgó cég nem ritka, hogy kap támogatást. Az elmúlt két évben, írja a Ceglédi Spotlight, közel 175 millió forintnyi állami támogatást ítéltek oda a cégnek a Vidékfejlesztési Program keretein belül.

Még érdekesebbé teszi az ügyet az, hogy ezeknél a pályázatoknál az irányító hatósági jogosítványokat az agrár-vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár gyakorolta, akinek pedig Kis Miklós Zsolt államtitkár közvetlen felettese volt.

(Kiemelt kép: előtérben Kis Miklós Zsolt. Fotó: MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik