Közélet

Hullanak a fejek az EU-s projekteknél, Orbán négy vezetőt váltott le

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárai viszont új posztokat kaptak.

A Portfolio.hu a Magyar Közlönyben szúrta ki, hogy Orbán Viktor leváltotta négy, a 2014-2020 programozási időszakra vonatkozó EU-s program koordinációs vezetőjét.

A miniszterelnök 90/2018. (VII. 2.) ME határozata értelmében az alábbi személycserék történtek meg nagyjából egy hónappal ezelőtti hatállyal:

  • Dr. Homolya Róbertet az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program monitoring bizottsága elnöki tisztségéből felmentette és helyére dr. Mosóczi Lászlót, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárát nevezte ki.
  • Szabó Zsoltot a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program monitoring bizottsága elnöki tisztségéből felmentette és helyére Weingartner Balázs Józsefet, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárát nevezte ki.
  • dr. Kovács Zoltánt a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program monitoring bizottsága elnöki tisztségéből felmentette és helyére Schanda Tamás Jánost, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárát nevezte ki.
  • Kis Miklós Zsoltot a Partnerségi Megállapodás monitoring bizottsága elnöki tisztségének ellátása alól felmentette és helyére szintén Schanda Tamás Jánost, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárát nevezte ki.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik