Közélet

Teherbe esett a 16 éves lány, nem maradhatott a balatonfüredi gimnáziumban

Nyolc évvel ezelőtt hagyta el a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnáziumot az a fiatal nő, aki történetével megkereste az Indexet. A nő 16 évesen esett teherbe, a tanév első félévét végigcsinálta, majd a gyermek megszületése után magántanulóként folytatta tanulmányait, majd szavai szerint ellehetetlenítették maradását a jónevű gimnáziumban.

A lapnak hangsúlyozta: hivatalosan nem rúgták ki a Lóczyból, és soha semmilyen hivatalos dokumentumot nem kapott az eltanácsolásról, de ettől még szerinte az eltanácsolás megtörtént. Állítja: az igazgató kerek-perec azt mondta neki, hogy menjen el. Amikor a szülés és a nehéz gyermekágyas időszakban zajló magántanulói félév végén matematikából és angolból is egyest kapott a vizsgán, az igazgatónő behívta édesanyjával együtt.

Tény, hogy nem voltam jó állapotban, az is tény, hogy nagyon megosztotta a diákokat és a tanárokat is, hogy mit gondolnak a terhességemről, nagyon rossz hangulat volt körülöttem. A diákok és tanárok ellehetetlenítették az iskolai életem, pedig én maradni szerettem volna. Az igazgató viszont azt mondta, hogy keressünk másik iskolát, mert nekem ebben az iskolában nincs jövőm

— mesélte az Indexnek.

A Lóczy Lajos Gimnázium az utóbbi időben gyakran szerepel a hírekben. Nemrégiben a rendőrség drogot keresve tönn balatonfüredi középiskolásnál tartott házkutatást, előállította őket, kihallgatta, vizeletmintát vett tőlük.Az érintettek közül tizennégyen a Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola diákjai. Másnap az iskolában folytatódott a kálvária, de hogy pontosan mi történt, arról tök mást állítanak a szereplők. A diákok azt állítják, hogy érettségi előtt eltanácsolták őket az intézményből, az igazgatónő szerint azonban egyetlen diákot sem rúgtak ki hivatalosan.

Valaki durván hazudik a balatonfüredi diákdrogügyben
A balatonfüredi Lóczy gimnázium igazgatónője kicsapta tizennégy spanglizó diákját – ez egy kedd reggeli hír. Amit pár órával később diákok is megerősítettek nekünk. Maga az igazgatónő meg azt mondja: az a szó, hogy kicsapás, el se hangzott. Most akkor mi van?

Fotó: Pixabay

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik