Belföld

Több tucat diákot rúgnának ki egy balatonfüredi iskolából

Több tucat diákot rúgott ki az igazgató a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskolából az utolsó tanítási héten, írja az Index. 

A múlt héten a rendőrség 30-40 középiskolás otthonában razziázott, drogot kerestek, a gyerekeket pedig elő is állították, majd vért és vizeletmintát vettek tőlük. A portál úgy tudja, egy kiterjedt, kábítószerrel kapcsolatban indult eljárás miatt vették elő őket.

Az iskolában néhány hónapja indult a történet, amikor az iskolai kézilabdacsapat feléről kiderült, hogy füvet szívtak. Egy tanár feljelentést tett, a gyerekeket kirúgták a csapatból, a rendőrség ezután került a képbe.

A gyerekek egy része ugyan még alig múlt el 18 éves, a szülők nem lehettek ott a kihallgatásukon. Minden gyerek elismerte, kivel, mikor és hol szívott. Másnap az igazgatónő egyesével behívatta a diákokat, majd az érintettekkel közölte, hogy

vagy keresnek maguknak egy másik iskolát – amire két hetet kaptak –, vagy fegyelmi eljárással kicsapják őket.

Egy szülő arról számolt be, hogy gyermeke fél tizenkettőkor telefonált haza, hogy kirúgták az iskolából, volt olyan is, aki az iskolába sietett, miután megtudta, mi történt, de az intézmény vezetője még csak meg sem hallgatta.

A szülők többsége mindeközben nem érti, hogy dönthet az igazgatónő egy ilyen ügyben a bevonásuk nélkül. A polgármester szerint a diákok jogilag nincsenek is kirúgva, hiszen ezt egy hosszadalmas fegyelmi eljárás előzi meg, a szülők szerint azonban az igazgató pont ezt szeretné megspórolni azzal az ultimátummal, hogy két héten belül keressenek a diákok másik iskolát.

Az igazgatónő egyébként hétfőn reggel azt mondta, ebből semmi sem igaz, nem rúgtak ki senkit. Arra a kérdésre pedig, hogy honnan származhat a pletyka, annyit felelt, fogalma sincs,

az emberek biztos unatkoznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik