Közélet

Fake newsnak minősítette az orbánista EP-képviselő a hollikos házmatricázás hírét

A szocialista Ujhelyi István és a kereszténydemokrata Hölvényi György nyilvános EP-levélcsörtéje Hollik István itthoni matricázása kapcsán.

Egy tatabányai férfi Ujhelyi István szocialista EP-képviselőhöz fordult azzal a kéréssel, hogy vegye fel a kapcsolatot az Európai Néppárttal a KDNP matricázó akciója miatt.

Mint ismert, Hollik István először az Amnesty International Magyarország irodájának ajtajára, majd más szervezetek székhelyén is ragasztott „Bevándorlást támogató szervezet” matricát.

Egy ragacscetli a Menedék központra is felkerült, melynek épületében a vészkorszakban a sárga csillag viselésére kötelezett zsidók laktak s magát a házat is megjelölték sárga csillaggal.

Csillagos házat sikerült megbélyegeznie a KDNP-nek
Szerintük a Menedék „Bevándorlást támogató szervezet”. A Miniszterelnökséget vezető miniszter nem foglalkozik matricázással.

Az Ujhelyit megkereső olvasó – aki egyébként a nagyszülei révén érintett a holokausztban – párhuzamba állította az 1944-es eseményeket Hollik akciójával.

Ujhelyi – az olvasó engedélyével – továbbította a magyar nyelvű levél angol fordítását mind a 750 EP-képviselőnek, akik közül többen aggódva reagáltak az üzenetre, s kérték a szocialista politikust, adjon tájékoztatást az ügy későbbi fejleményeiről.

Az egyik címzett, Hölvényi György KDNP-s képviselő azonban jobbnak látta az újabban Orbán Viktor által is előszeretettel használt fake news-ozást használni.

Hölvényi szintén az összes képviselőnek címzett e-mailjében azt írta:

óvatosan kell fogadni Ujhelyi álhíreit, ugyanis a szocialista képviselő kommunista hagyományt követve előszeretettel állít valótlanságokat.

Hölvényi szerint az Ujhelyi által megfogalmazott vádakkal ellentétben a szélsőséges megnyilvánulások távol állnak a KDNP ifjúsági szervezetétől.

hölvényi györgy (hölvényi györgy)
Hölvényi György középütt

Hölvényi arra kérte képviselőtársait, hogy Ujhelyi levelét tekintsék a politikai kudarc és az ebből származó frusztráció megnyilatkozásnak.

 

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik