Közélet
Budapest, 2018. május 18.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (j) az Országgyûlés plenáris ülésének kezdete elõtt 2018. május 18-án.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A kormány nem vonja vissza Stop Sorost

Horváth Csaba László
Horváth Csaba László

újságíró. 2018. 06. 22. 17:33

A Fidesz után a Miniszterelnökség is reagált arra, hogy a a Velencei Bizottság szerint hatályon kívül kellene helyezni a Stop Sorost néven elhíresült törvénycsomagot.

Velencei Bizottság: hatályon kívül kellene helyezni a Stop Sorost
Kijött a vélemény, amire a németek szerint várni kellett volna.

A Gulyás Gergely vezette tárca közleménye szerint a kormány kiáll a Stop Soros törvény mellett, nem vonja vissza és nem helyezi hatályon kívül azt, hiszen a törvény Magyarország védelmét szolgálja, és határozott fellépést tesz lehetővé az illegális migráció szervezőivel szemben. Mint írták, a kormány akkor is megvédi a magyarokat, ha ez a Velencei Bizottságnak nem tetszik A kormány számára Magyarország az első, ezért akkor is megvédi a magyarokat, ha ez a Velencei Bizottságnak és a Soros-hálózatnak nem tetszik.

Hozzátették, elfogadhatatlan, hogy vannak olyan bevándorlást segítő szervezetek, amelyek nyíltan az uniós és a magyar törvények kijátszására buzdítják a migránsokat, köztük olyanokat is, akik valójában nem jogosultak a védelemre. Az illegális migráció szervezőivel szemben határozottan fel kell lépni, mert bűncselekményt követnek el, továbbá kárt okoznak Európának és Magyarországnak.

A közlemény úgy fogalmaz:

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a Velencei Bizottság ebben az ügyben nem jogi tanácsadó testületként viselkedik, hanem a Brüsszeltől és a bevándorlást szervező Soros-hálózattól már jól ismert politikai vádakat ismételgeti, és politikai nyomást kíván gyakorolni Magyarországra.

Megjegyezték, elfogadhatatlan az is, hogy a testület a társadalmi egyeztetés hiányát emlegeti, miközben Magyarország az egyetlen hely Európában, ahol az emberek népszavazáson és nemzeti konzultáción is kinyilváníthatták akaratukat a migrációval kapcsolatban, és az áprilisi választáson egyértelmű felhatalmazást adtak a kormánynak és a parlamentnek arra, hogy védje meg az országot a bevándorlástól és lépjen fel az illegális migrációt segítő szervezetekkel szemben.

Kiemelt kép: MTI / Máthé Zoltán

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Meghalt Andy Vajna

Kommentek

Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelõs, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.