Közélet

Akár az európai parlamenti választáson is indulhatnak a Jobbik szakadárok

Nem kizárt, hogy akár a jövőre esedékes európai parlamenti választáson már önálló erőként méreti meg magát a Jobbikból kivált Toroczkai Lászlóék új mozgalma – többek közt erről beszélt Dúró Dóra, az ellenzéki párt frakciójából kizárt politikus az Azonnali.hu-nak adott interjújában. A képviselő szerint az új mozgalom veszélyes lehet a Fideszre, de a baloldalról is csábíthat át szavazókat.

Mint mondta, szervezetüknek nincsenek anyagi forrásai, így a Mi Hazánk Mozgalom szombati zászlóbontásán adományokat is gyűjteni fognak. De Dúró Dóra bízik benne, hogy később támogatóik is lesznek, és jelentős politikai erővé válhatnak. Úgy fogalmazott: a felmérések szerint van fogadókészség a társadalomban arra az irányvonalra, amit ők képviselnek.

Elmondta azt is, hogy a különböző önkormányzatoknál gyakorlatilag minden nap van új kilépő a Jobbikból, már negyvenöt mandátumról tudnak nevesítve olyanoktól, akik a sajtó számára is bejelentették a szakításukat, pedig nem is mindenki szeretné a búcsúját a nyilvánosság előtt intézni.

Dúró Dóra azt is elmondta, szerinte a parlamentben rövidtávon nem, de hosszútávon elképzelhető még újabb kizárás vagy kilépés a Jobbikból.

Kiemelt kép: MTI / Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik