Közélet

A Jobbik szóvivője elárulta, hányan léptek ki a pártból

Miután Novák Előd kedden arról beszélt az ATV-ben, hogy becsületbeli ügy a Jobbikból való kilépés, Mirkóczki Ádám az Egyenes Beszédben cáfolta volt párttársát, és azt is, hogy tömegek hagyják el a pártot. A Jobbik szóvivője arról beszélt: néhány tucatnyi került nyilvánosságra, ám becslése szerint

nagyjából százan hagyták el a Jobbikot,

de állítja, hogy ugyanennyien be is léptek azóta.

Bevallom, én is több kilépőre számítottam

– mondta a szóvivő.

Arra a kérdésre, hogy megviseli-e a kilépési hullám, azt mondta: persze, hogy nem jó, de folytatniuk kell azt az irányt, amit elkezdtek. Szerinte ugyanakkor nézőpont kérdése, hogy mit lehet pártszakadásnak nevezni: akkor is lehet ezt mondani, ha kilép egy ember, és alakít egy új pártot, és rá lehet mondani az ő helyzetükre is. Ugyanakkor úgy véli, ennek ellenére sem lehet pártszakadásnak nevezni azt, ami náluk folyik.

A szóvivő az adás végén még egyszer kijelentette, hogy véleménye szerint nem fog kettészakadni a Jobbik, és „szívből” kívánt sok sikert az alakuló új formációnak, és csak annyit kért: ne az határozza meg az identitásukat, hogy mocskolják a korábbi pártjukat.

Az ATV vendége volt reggel Volner János, a párt alelnöke, aki arról is beszélt, nem kizárt, hogy Vona Gábor visszatérhet a Jobbik élére.

Elképzelhető, hogy Vona Gábor visszatér a Jobbik élére
Volner János szeretne közvetítő lenni a párt két részre szakadt táborai között.

Kiemelt kép: MTI / Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik