Közélet

Mészáros Lőrinchez kerülhet a TV2

meszaros-lorinc(210x140).jpg (Array)
meszaros-lorinc(210x140).jpg (Array)

A Népszava információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök elégedetlen a Fidesz-közeli médiabirodalom működésével, ezért még a nyár folyamán komoly átrendeződés várható.

Az egyik lehetséges forgatókönyv szerint Mészáros Lőrinc egykori felcsúti polgármesterhez kerülhet a jelenleg Andy Vajna érdekeltségébe tartozó TV2 és a két megyei napilap, a Kisalföld és a Délmagyarország. A lap értesülései szerint a miniszterelnök elégedetlen a rendkívül költséges TV2 eredményeivel, mivel egyelőre megszorítani sem sikerült az RTL Klubot. Mint írják: Andy Vajnával azért is elégedetlenek, mert az érdekeltségébe tartozó Bors nem állt bele eléggé a kampányba. Vajna a Fideszes kéréseket állítólag azzal hárította el, hogy a bulvárlapot tisztán üzleti alapon akarja működtetni, a baloldali olvasókat nem akarja elveszíteni azzal, hogy a Lokálhoz vagy a Riposthoz teszi hasonlóvá a Borsot.

Egy másik elképzelés szerint egy-egy cégbe szerveznék át az összes kormányközeli nyomtatott lapot, a rádiócsatornákat és a televíziókat is, hogy átláthatóbb legyen a rendszer működése – írja a Népszava.

A lap úgy tudja, hogy a közterületi reklámozásban is változások jöhetnek: a Fideszből ajánlatot tettek Simicska Lajosnak a Publimont megvásárolására. A G-nap után kritikus alapállásba helyezkedett üzletember haljik az üzlet nyélbeütésére, de a végső szót Orbán Viktor mondja ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik