Közélet

Fideszes politikus is berágott az elmaradt tüzelőtámogatás miatt

Levelet írt a Belügyminisztériumnak a fideszes Simonka György, mert nem kapták meg a fával fűtők a kampányban beígért 12 ezer forintos tüzelőtámogatást – írja a hvg.hu.

A dél-békési képviselő szerint nem fair, hogy a távfűtést és vezetékes gázt használók számára már kétszer is jóváírták az összeget, míg a kis falvakba, ahol az egyre dráguló tűzifával fűtenek és sokszor közmunkás bérért dolgoznak, még egy fillér sem jutott.

Én is elmondtam a kampányomban többször, és nem azt mondtam, hogy egyesek kapnak majd 12 ezer forintot, hanem azt mondtam, hogy mindenki

– jelentette ki a felháborodott képviselő, aki jövő hétre időpontot kért az önkormányzati ügyekért felelős államtitkártól.

A portál felidézi, hogy eddig csak a szociális tűzifa keretét bővítették egymilliárd forinttal, ami a településeken a rászorulók harmadának elegendő. Korábban még csak ellenzéki vezetésű falvak szólaltak fel, és az sem volt világos a polgármesternek, hogy a keret bővítése a 12 ezer forintos rezsicsökkentés része, vagy azt külön megkapják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik