Közélet

Az utolsó utáni pillanatban nyúlt bele saját alaptörvény-módosító javaslatába a Fidesz

Harangozó Tamás szerint ennyi erővel azt is keresztülvihetné a kormánypárt, hogy ne legyenek választások négyévente.

Az utolsó utáni pillanatban módosította saját alaptörvény-módosító javaslatát a Fidesz – hívta fel a figyelmet Harangozó Tamás, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke. A politikus törvénytelennek nevezte, hogy a bizottság kormánypárti tagjai olyan új szabályokkal álltak elő, amelyek az eredeti javaslatban nem szerepeltek.

Az ellenzéki politikust telefonon értük utol, aki elmondta, csütörtök reggel tart ülést a parlament törvényalkotási bizottsága, ehhez képest szerda fél nyolckor este kapták meg a bizottság tagjai az újabb módosításokat. Mint mondta, a változtatások közt az a legarcpirítóbb, hogy olyan pont is szerepel benne, ami az alaptörvény-módosítás általános vitáján nem is szerepelt a javaslatban, ezt pedig kifejezetten tiltja az országgyűlés házszabálya – húzta alá a politikus. Mint mondta, a hajléktalanság kérdését – miszerint tilos az életvitelszerűen közterületen tartózkodás – nem tárgyalták, tehát ez a pont túlterjeszkedik a javaslaton.

Az ellenzéki politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a módosító javaslatba az is bekerült, hogy Magyarország hatóságainak meg kell védeniük a keresztény kultúrát. De – tette fel a kérdést – vajon ki fogja akkor megvédeni például a hindu, a zsidó, vagy éppen a muszlim kultúrát?

Harangozó Tamás rámutatott arra is, hogy ahogyan bekerültek a törvénytelen módosítások, akár azt is beleírhatták volna, hogy Magyarországon ettől fogva nem lesznek választások négyévente.

Íme a jogalkotás legalja. A fidesz egy éjszaka alatt újra módosítja az alaptörvénymódosítását. Teljesen törvénytelenül…

Közzétette: Harangozó Tamás – 2018. június 13.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik