Közélet

Puch Lászlóék cége 6 millióért ad tanácsokat az MSZP-nek

Puch László, a Magyar Szocialista Párt frakcióvezető-helyettese részt vesz az Országgyűlés plenáris ülésén. MTI Fotó: Kovács Attila
Puch László, a Magyar Szocialista Párt frakcióvezető-helyettese részt vesz az Országgyűlés plenáris ülésén. MTI Fotó: Kovács Attila
A volt pártpénztárnok nyolc hónapig gazdasági tanácsokkal látja el szocialistákat.

A Hungaroholding Zrt. 6 millió forintért ad tanácsokat az MSZP-frakciónak — derül ki a Parlament honlapjára feltöltött nyilvános szerződéslistából.

A 2018. december 31-ig szóló kontraktust május 9-én a párt részéről dr. Tóth Bertalan írta alá. A vállakozás gazdasági tárgyú tanácsadásra kapott megbízást, amely magában foglalja a gazdaságpolitikai törvényjavaslatok tartalmának feldolgozását és jogi harmonizációs, szakmai szempontú vizsgálatát is.

A cég Kardos Péter György, Puch László lánya, Puch Eszter és a Horizont Handels und Industrie AG tulajdonában van, utóbbi Puch László érdekeltsége.

A megbízás nem meglepő: tavaly 8 millió forintért vállalták a tanácsadói feladatokat. Korábban a szintén Puch-érdekeltség Horizont Kft.-től bérelt irodát az MSZP volt elnöke, Mesterházy Attila, valamint a másik korábbi elnök, Tóbiás József is. Tavaly a Heti Válasz írt alapos cikket Puch László az MSZP-ben érzékelhető befolyásáról:

Fidesz-pénzelte puccsról beszélnek az MSZP-ben
A Heti Válasz szerint mások az SZDSZ visszatérését látják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik