Közélet

Bayerné Matusovits Andrea vezeti ideiglenesen a vérellátót

Kásler Miklós menesztette az intézmény élén álló Drexler Donátot.

Az Országos Vérellátó Szolgálat eddigi általános főigazgató-helyettese, Bayerné Matusovits Andrea vezeti ideiglenesen az intézményt az után, hogy Drexler Donátot menesztette a főigazgatói tisztségből Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter – erről a Magyar Narancs ír.

Az aneszteziológus-sportorvos Bayerné Matusovits Andrea 2016-ban érkezett a szolgálathoz, nagyjából egy időben Drexlerrel, akivel közös vállalkozásaik voltak. Az egyikben, a szegedi On Duty Bt-ben egy ideig az ideiglenes vezető férje, Bayer Zsolt publicista is kültag volt, emellett Drexler is viselt tisztséget a házaspár cégében, a Bayer-Matusovits Bt-ben.

Drexlert 2012-ben nevezték ki a kórházak központi beszerzéseit intéző fővárosi alapítású, majd államosított Egészségügyi Ellátó Központ Zrt. vezérigazgatójává. Ennek igazgatóságában 2015-től Bayerné Matusovits Andrea is tag volt, a pozíciót 2017 februárig tartotta meg, miközben 2016. szeptemberétől már a vérellátó szolgálat főigazgató-helyettesi feladatait is ellátta.

Bayerné Matusovits Andrea magánorvosként is praktizál, és a Sportkórház keretorvosainak névsorában is szerepel.

Drexler esküvői tanúja Faber-Szabó Ferenc, a Vascular Plazma Kft. tulajdonosa volt. A kft. a vérellátó szolgálat partnereként kilónként 23 ezer forintért veszi át a vérplazmát, amit 110-120 ezer forintos világpiaci áron ad tovább feldolgozatlanul. A szerződést Drexler vezetése idején kötötték, és még egy évig érvényes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik