Közélet

Fodor: Az a Liberálisok mandátuma

A pártelnök visszautasítja, hogy pénzért kötöttek volna szövetséget.

Fodor Gábor volt az ATV kedd esti műsorának vendége azok után, hogy a Liberálisok országgyűlési képviselője, Bősz Anett pénteken bejelentette, kilép a Párbeszéd frakciójából, mert az MSZP és a Párbeszéd nem tartotta magát a három párt szövetségi megállapodásához.

A Liberálisok elnöke azt mondta, a párt lemondott arról, hogy önállóan, névvel szerepeljen a listán, aminek komoly jogi és anyagi vonzatai voltak, de Fodor szerint megérte, mert így több szavazatot kaptak, mint amit a három párt külön indulva összesen elért volna. Szerinte ha Bősz Anett nem tette volna meg a pénteki bejelentést, azzal a Liberálisok kiszolgáltatott helyzetbe, önfeladásba kényszerültek volna a parlamenti munka során.

Fodor azt állítja, hogy szövetségeseik az írásban és szóban tett megállapodásokat nem tartották be, a Liberálisok nem fértek hozzá a politikai döntésekhez. Azt is mondta, hogy a sajtóban emlegetett hatvanmillió forint nem szerepel a szerződésben. Százalékos megoszlásról van szó, de határozottan visszautasítja, hogy pénzért kötöttek volna szövetséget. Közölte: ebben a történetben a Liberálisok mondtak le pénzről.

Arra a kérdésre, hogy Bősz Anett parlamenti mandátumát nem kellene-e visszaadni, a pártelnök kijelentette: az a Liberálisok mandátuma. A három párt közötti megállapodás lényege volt, hogy az a parlamenti hely őket illeti, és meg is dolgoztak érte Fodor szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik