Közélet
Budapest, 2018. május 11.
Bõsz Anett, a Párbeszéd képviselõje felszólal a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló összevont vitában az Országgyûlés plenáris ülésén az Országházban 2018. május 11-én. Balról frakciótársa, Tordai Bence.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Bősz Anett kilép, máris megszűnik a Párbeszéd frakciója

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 05. 18. 12:28

Bár hárompárti szövetséget kötöttek, az MSZP és a Párbeszéd semmibe vette a Liberálisokat a párt szerint.
Korábban a témában:

Sajtótájékoztatón jelentette be Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt politikusa, aki az MSZP-Párbeszéd listáján jutott a Parlamentbe, hogy független képviselőként folytatja munkáját.

Ez azzal a következménnyel is jár, hogy nem lesz frakciója a Párbeszédnek. A választáson ugyanis csak hárman jutottak a parlamentbe a pártból, és csak úgy tudtak frakciót alapítani, hogy Bősz Anett, valamint az MSZP-s Burány Sándor is csatlakozott hozzájuk.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a választás előtt „Szövetség az igazságos Magyarországért” címmel köttetett megállapodás, amit Karácsony Gergely, Molnár Gyula és Fodor Gábor írt alá, de partnereik az elmúlt két hétben egyértelmű jelét adták annak, hogy nem kívánnak együtt dolgozni a Liberálisokkal. Sermer Ádám, a Liberálisok elnökhelyettese kifejtette: nem akarták garanciáját biztosítani annak, hogy a Magyar Liberális Párt valódi liberális képviseletet biztosíthasson.

Bősz Anett az Indexnek elmondta, a szocialisták és a Párbeszéd úgy viselkednek, mintha kétpárti szövetség köttetett volna. A Liberálisok nem kaptak volna elegendő felszólalási lehetőséget és önállóságot a parlamenti munkában, azt látták, hogy „a régi mechanizmusok indultak be”, „az erőforrások elosztása és a döntések monopolizálása vált céllá”.

A Párbeszéd-frakció megszűnése miatt újra kell osztani az összes bizottsági helyet, és elesik a párt az önálló frakcióalakítással járó évi 135 millió forintos támogatástól. A képviselők kevesebb interpellálási lehetőséget kapnak, kevesebb napirend előtti felszólalásra lesz lehetőségük, és mivel nem lesz frakcióvezető sem, nem lesz szavazati joguk a Házbizottságban.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.