Közélet

Kubatov kikéri magának, hogy eltitkolt jövedelemből épített volna házat

Pedig az építkezésről beszámoló portál szerint még csak nem is utaltak ilyesmire.

A hvg.hu írta meg szerdán, hogy jókora családi házat, műhelycsarnokot és legalább 5-6 autó tárolására alkalmas hangárt húztak fel egy soroksári telken, ami Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatójának 80 éves anyósa nevén van. Megjegyezték: mivel az ingatlan nincs Kubatov nevén, nem kell feltüntetni a vagyonnyilatkozatban, sőt, még a családtagok vagyonnyilatkozatában sem, mert az anyósáról van szó.

A cikkre Kubatov a Fidesz nevében kiadott közleménnyel reagált. A leírtakat rágalmazásnak nevezte, szerinte azt a hamis látszatot keltették, hogy eltitkolt jövedelméből épült az a ház és műhely, ahová családjával költözött. Közölte: jelentős bankhitelből és felesége, illetve az ő édesanyja megtakarításaiból épült az ingatlan, anyósa pedig azért szerepel a tulajdonosok közt, mert a telket ő vásárolta és a család közösen építkezett.

A hvg.hu viszontválaszt tett közzé, szerintük Kubatov a „legjobb védekezés a támadás” stratégiát választotta, és olyan dolgokat is leírt, amiről szó sem esett. Például egyáltalán nem állították, hogy vagyonnyilatkozata ne lenne valós, ki is emelték, hogy az ingatlant nem kell szerepeltetni, mert az anyósa nevén van. Még csak utalásszerűen sem írtak olyat, hogy a ház a pártigazgató eltitkolt jövedelméből épült volna.

Megjegyzik azt is, hogy Kubatov arra hivatkozik, hogy a ház bankhitelből épült, aminek fedezete a család korábbi otthona, arra viszont utoljára 1999-ben jegyeztek be jelzálogjogot. Bár a pártigazgató azt állítja, hogy a hitelfolyósításhoz szükséges jelzálogjog bejegyzése folyamatban van, ez a lap szerint furcsának tűnik az ingatlanvásárlás után másfél, és az építkezés befejezése után fél évvel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik