Közélet

Újabb fordulat a Teréz körúti robbantó ügyében

A bíróság szerint nem egyértelmű, hogy valóban a vádlott van a térfigyelő kamerák felvételein.

A Blikk tudósítása szerint a hétfői tárgyaláson a bíró megállapította: a térfigyelő kamerák felvételein látható elkövetőről nem lehet kétséget kizáróan kijelenteni, hogy az ügy vádlottja, P. László Gergely. A rendőrök az összes vágatlan felvételt bemutatták.

Az elkövető fizikuma, főleg a magassága vetett fel kérdéseket, mivel másról nem lehet azonosítani, a kétórányi vetítés alatt egyszer sem nézett kamerába, fejét mindig kalap vagy kapucni takarta.

A rendőrök és a szakértők szerint a felvételeken egy 170-175 centis magas alak látható. P. László 183 centiméter.

A vádlott apja a lapnak elmondta, ő korábban jelezte a rendőröknek, hogy a felvételeken a fiánál jóval alacsonyabb személy látható. Örül, hogy a bírónak  is feltűnt ez.

Az ügyvéd is pozitív fejleménynek tartja, hiszen régóta kétségbe vonták, hogy ügyfele látható a kérdéses felvételen. P. László nem vesz részt a tárgyaláson, egyre rosszabbul van, a beszélőre sem megy ki szívesen, ügyéről nem beszél, csak egy lélekvándorlásról szóló elméletet hangoztat – mondta ügyvédje.

P. László Gergely ellen több bizonyíték is nyilvánosságra került még az ügy tárgyalása előtt, de apja szerint fia ártatlan.

„Próbálom tartani benne a lelket, vannak olyan bizonyítékok, hogy nem ő robbantott”
Megtörte a hallgatást a Teréz körúti robbantó apja. Már négyszer kérték a toxikológiai vizsgálatot, eredmény azonban továbbra sincs.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik