Közélet

A PTE jogi kara kiáll listázott dolgozója mellett

Közleményt adtak ki a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának oktatói, kutatói és dolgozói, amelyben kiálltak a Soros-listára felkerült munkatársuk mellett. Zeller Judit adjunktus név szerint szerepel a Figyelőben megjelent listán.

A közleményben kollégái azt írják:

Kolléganőnket odaadó családanyaként ismerjük, aki lelkiismeretes oktatói tevékenysége mellett, civil szervezetben betöltött funkciójából eredően az alapvető jogaiban sértett emberek érdekeit védi, munkája során önzetlenül dolgozik azért, hogy mindenki a lehetőségeihez képest segítséget kaphasson alapjogait ért sérelmeivel összefüggésben.

A PTE ÁJK dolgozói maximálisan támogatják a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadságát, de vallják és oktatják, hogy a sajtó nem lehet eszköze a gyűlöletkeltésnek.

Egyetemi polgárokként mindig kiálltunk és kiállunk a jogállamiság, a demokratikus értékrendszer és az emberi jogok védelme mellett, oktatási tevékenységünk során ezt az értékrendet kívánjuk átadni tanítványainknak. Ezért a listázás és ez által a gyűlöletkeltés valamennyi formáját mélységesen elítéljük,

olvasható a közleményben.

Kiemelt kép: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik