Közélet

Eldőlt: Tiborcz üzlettársa fogja üzemeltetni a Kolosy téri piacot

Az új funkciót kapó létesítmény az év második felében nyílhat meg.

Az óbudai önkormányzat pénteken közleményben erősítette meg, hogy Tiborcz István barátja és üzlettársa, Erdei Bálint Redwood Holding Kft. nevű cége kapja meg a Kolosy téri piac üzemeltetési jogát. Azt írják, az új funkciót kapó létesítmény várhatóan az év második felében nyílik meg.

Emlékeztetnek, hogy tavaly novemberben hirdettek pályázatot az üzemeltetésre, mert az utóbbi években a klasszikus piaci vásárlók és a termelői bérlők száma is radikálisan csökkent, a termelői piaccá alakítás ötlete nem hozott megoldást, és az épület fenntartása gazdaságtalanná vált. A létesítményt eddig az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. üzemeltette, azonban évente több tízmilliós veszteség jelentkezett az önkormányzat költségvetésében.

Az önkormányzat étkeztetési-vendéglátó funkció kialakítását, azaz úgynevezett food hall koncepciót jelölt meg célként, amely „helyi közösségi térként szolgál és turisztikai érdeklődésre is számot tart”.      A január végi határidőre öt pályázat érkezett be, a többlépcsős, pontozásos rendszeren alapuló elbírálás után a RedWood Holding Kft. nyerte el az üzemeltetési jogot – tudatta az önkormányzat, jelezve: a következő hetekben megkötik a szerződést és átadják az épületet a társaságnak.

Korábban azt írtuk, hogy Erdei az Eliosban Tiborcz István miniszterelnöki vő tulajdonostársaként tűnt fel, a Redwood Kft. pedig Woody Holding néven korábban tulajdonos volt az Elios Slovakiaban, az Elios SRB DOO-ban pedig jelenleg is többségi, 60 százalékos tulajdonos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik