Közélet

Kövér László a gyűlölködésről és semmirekellőkről beszélt húsvét táján

A parlament első embere szerint a DK neobolsevista szekta, Vona szánandó figura, az ellenzék durva és gyűlöletkeltő.

Szokásához hűen kemény szavakban bővelkedő interjút adott húsvétkor Kövér László házelnök a vállaltan kormánybarát Magyar Idők napilapnak szombaton. Idézünk pár erős mondatot tőle. Rögtön önkritikát gyakorol az elején:

A keresztyén embereknek ez a legnagyobb ünnep, ami a reményt, a feltámadást jelképezi, azt, hogy nincs az a sötétség, az a mélység, amiből ne lenne kibontakozás, ami után ne lenne újra fény és felemelkedés.

Mi a közös a nyilasokban és Karácsony Gergelyékben? Hát a színvonal!

– Mi az oka annak, hogy ennyire durva a mostani választási kampány?
– Az, hogy az ellenzék a legdurvább és legszínvonaltalanabb a rendszerváltás kezdete óta Magyarországon. Ha a magyar parlamentarizmus történetére visszatekintünk, akkor csak az első világháborút megelőző és azt közvetlenül követő időszakban találunk ilyen intellektuálisan és morálisan semmirekellő társaságot, melléjük sorolva még a két háború közötti korszak nyilas ellenzékét.

Kemény szavak Gyurcsány Ferencről is:

Gyurcsány pártja egy neobolsevista szekta, ő maga pedig közállapotaink kórtünete.

A százmillió nigériai AIDS-es és a lemigránsozott hazai cigányság után Kövér még viccelni is tudott az ellenzékről:

Az igazi ellenfél valóban nem a jelenlegi ellenzék, inkább az a gyűlölködő hangulatkeltés, amit mondanivaló, valódi alternatíva híján művelnek.

Kövér Vona Gáborról is csupa jót gondol:

…egy szánandó figura, komoly lelki segítségre szoruló ember, aki láthatóan keresi azt a valamit, ami belül az igazi Vona Gábor lehet.

Érdemes megemlíteni, milyen kemény kérdéseket kapott Kövér, íme egy olyan, ami kifejezett keresztkérdés, kérdőjel nélkül:

Most a választások tétje a kormánypártok szerint az, hogy megőrizhetjük-e nemzeti önrendelkezésünket, kultúránkat, életformánkat, vagy alárendeljük magunkat a globális erőknek és bevándorlóországgá válunk. Az ellenzék ugyanakkor tagadja, hogy lebontaná a határzárat és beengedné a migránsokat.

Így húsvét táján, az elmélyülés idején a házelnök szavaival zárnánk cikkünket arról, mi a különbség a kormány és az ellenzék nemzetfelfogásában:

Az, hogy nekünk van, nekik meg nincs. Nekünk van Istenünk, van hazánk, van családunk. Ez a különbség. Minden más ebből következik.

(Kiemelt kép: 24.hu / Berecz Valter)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik