Belföld

Videón, ahogy Kövér László durván alázza az ellenzéket

Szerinte Gyurcsány erkölcsi hulla, Karácsony de Gaulle kutyájának szellemi szintjét sem üti meg.

Kövér László szerint hidegháború zajlik Európa ellen, az egész kontinens jövőjét befolyásolja a magyar választás. Az Országgyűlés fideszese elnöke az Echo Tv-ben szerencsének nevezte, hogy az európaiak többsége felismerte a veszélyt, nem akar bevándorlóországban élni.

Szerinte a felmérések alapján kimondható, hogy nincs olyan társadalom Európában, ahol többségben lennének azok, akik bevándorlóországot akarnának csinálni saját hazájukból vagy akik jónak tartanák, ha még több bevándorló érkezne az őslakosok rovására.

Mindenhol többségben vannak a normálisan gondolkodó, józan, nemzeti érzelmű polgárok – tette hozzá.

Kövér László példaként Németországot hozva azt mondta, azon országokban, amelyek bennünket vádolnak demokráciadeficittel, a jogállamiság hiányával, a politikai korrektség jegyében brutális cenzúra érvényesül a sajtóban és a köznapi kommunikációban.

Karácsony hasznavehetetlen

Szerinte hülyeség az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje ígérete, hogy  kormányra kerülésük esetén megsemmisítik az Alaptörvényt, miként De Gaulle francia elnök tette. Kövér László azt mondta: Karácsony Gergely ne dőljön be saját hülyeségeinek, ne higgye, hogy nincs jogállam.

Magyarországon jogállam van, éppen ezért, amiről beszél, nem lehetséges.  – mondta az Országgyűlés elnöke. Ez De Gaulle kutyájának szellemi színvonalát sem üti meg – fogalmazott, majd hozzátette: Karácsony Gergely hasznavehetetlen és komolytalan ember, nem érti, az MSZP hogyan vehette a nyakába. Úgy látszik, bolsevik kutyából mégsem lesz demokratikus szalonna – mondta.

Kövér Lászlót a vásárhelyi kudarc meg is lepte és nem is. Azt látni lehetett, hogy egy jól felépített jelölt, jól megírt forgatókönyve bontakozott ki, egy kísérleti terepen, mert a város mindig is kísérleti terepe volt a polgári erőkkel szembeni baloldali destrukciónak.

Korábban nem voltak ilyen sikeresek, ezért tény, Vásárhely figyelmeztető jel, de nem a Fidesznek van félnivalója, hanem az ország józanabb többségének, hogy nehogy véletlenül politikailag kisebbségbe kerüljön.

A Fidesz vagy a káoszkoalíció

Ha a mostani kormány elvesztené a cselekvési lehetőséget a következő négy évre, káoszkoalíció jönne, hiszen Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc mellett már Vona Gábor sem tudja kicsoda, Szél Bernadett és a pártja azt sem tudja, mit akar az élettől, csak azt, hogy valami mást.

Ezekből akkor sem tudna kormányképes erő összeállni, ha többséget szereznének a választásokon.  A szombati székely szabadság napjáról és arról, hogy az unióban előfordulhat, nem tartják legitim követelésnek az önrendelkezést, azt mondta: az unióban a mérvadó politikai elit kozmopolita, utál mindenféle nemzeti önazonosságra utalást, törekvést.

Szeretnék a nemzetállamok hatáskörét csökkenteni, és csak akkor adnak teret ilyen kisebbségi, önazonosságra való törekvéseknek, ha az egyúttal a központi hatalom gyengítését is szolgálja. Szerintük mindenféle kisebbség jó, ha a többséget gyengíti, kivéve az őshonos kisebbségeket.

Gyurcsány „erkölcsi hulla”

Kövér László a felvetésre, hogy egyes hazai szereplők a határon túliak szerzett jogainak visszavonását próbálják elérni, úgy reagált: nyilvánvalóan nem erősíti az adott kormányt, hogy nemzetközi porodon hitelesen az egész nemzetére hivatkozva képviselhesse ezeket a törekvéseket.

Addig, amíg ez partikuláris törekvés nem nagyon számít, hiszen Gyurcsány Ferenc „a neobolsevista szektájával” e pillanatban periférián lévő politikai erő, de nem szabad lebecsülni sem őt, sem a pártját, sem azokat a nézeteket, amelyekre tudatosan apellál.

Kövér szerint a DK elnöke már erkölcsi hulla, de rég politikai hullának is kellene lennie, csak korábbi pártja, az MSZP még nem volt képes leszámolni vele. 

Rövid távon ugyan nem apellálhat nagy sikerre az ellenzék a honosítottak körében, de Kövér örül annak, hogy hosszú távon próbálnak építkezni azért, hogy a határon túliak is kiegyensúlyozottabban szavazzanak. Szerinte az nem változik, hogy egy-két mandátumról döntenek a határon túliak.

Drámai adat a magyar voksok közti különbségről
A határon túlról 359 ezren jelentkeztek, a külképviseleteken 24 ezren. 

Arra kérdésre, vállalná-e újra a házelnöki tisztséget, azt mondta: először legyenek túl az országgyűlési választáson és azon, kit jelöl a kormányzó párt, de ő jól érezte magát az elmúlt nyolc évben, úgy érzi, jelzésértékű változások történtek az Országgyűlés működésében. (mti)

Választási csalásért feljelentik Kövér Lászlót
Az MSZP szerint több dolognak is érdemes utánanézni azután, hogy a fideszes házelnök elismerte: „bűvészkedtek” a választókerületek határának megszabásával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik