Közélet

Semjén és Mészáros dörzsölheti a tenyerét

Több mint ezer pályázatot nyújtottak be az Országos Vadgazdálkodási Alap 2017. évi felhívására, amiből 645-öt fogadott el az Országos Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság több mint ötszáznyolcvanmillió forint értékben, döntésüket egyhangúlag jóváhagyta legutóbbi ülésén az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)  elnöksége – írja a kormányközeli Magyar Hírlap.

Egyszerűbben mondva: a nagy vadász hírében álló Semjén Zsolt, vagy a nagy vadászterületekkel rendelkező Mészáros Lőrinc is örvendhet, könnyen lehet, hogy nemsokára pénz áll a házhoz – a vadászházhoz.

Egyúttal határoztak arról is a vadászkamaránál, hogy a rendelkezésre álló forrást elsősorban a vadásztársaságok által benyújtott pályázatok finanszírozására fordítják fejlesztés céljából. Az Országos Vadgazdálkodási Alap 2018-ban ötszázmillió forint erejéig támogatja a vadászatra jogosultak fejlesztéseit.

Tartaléklistára helyezik a bizottság által befogadott, az állami erdőgazdaságok, a nemzeti parkok és az egyéb gazdasági társaságok által benyújtott pályázatokat. Ez utóbbiak alól kivételt képeznek azok a konzorciumok, amelyekben vadásztársaságok is részt vesznek.

A nyertes pályázókkal a szerződéskötés folyamatban van, a kifizetések a szabályzatnak megfelelően 2018. március 31-éig történnek meg.

Ne legyen kétsége senkinek: itt minden szabályos. Ezt úgy fogalmazza meg a kormánypárti lap, hogy a Magyar Hírlap kérdésére Bajdik Péter, az OMVK főtitkára elmondta, hogy a beérkezett pályázatokat szakmai és pénzügyi megvalósíthatósági szempontokat vizsgálva bírálták el. A pályázati anyagok alapvetően a vadélőhelyek fejlesztését szolgálják, ezek lehetnek vadföldek, csenderesek és egyéb élőhelyfejlesztési beruházások, amelyek mind az apróvad-, mind a nagyvadállomány szempontjából fontos intézkedések.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik