Közélet

Elios-ügy: sorvezetőt kaptak a fideszes képviselők

Gulyás Gergely frakcióvezető utasítja a kormánypárt politikusait, hogyan kell kommunikálniuk az OLAF-jelentés ügyében – írja a Magyar Nemzet. A lap birtokába került levélben az áll, az ellenzéki sajtó különösen az egyéni választókerületekben induló képviselőjelölteket kérdezheti az üggyel kapcsolatban, ezért Gulyás arra kéri az érintetteket, hogy válaszuk esetén az alábbi kommunikációhoz tartsák magukat.

Az iránymutatás három pontja a következő:

  •  „az Elios-jelentés egy brüsszeli kampányjelentés, Brüsszel beavatkozása a magyar választási kampányba”,
  • „2014-ben is a választások előttre időzítették az ezzel kapcsolatos híreket, most ugyanezt teszik. Ezt az ügyet egyszer már kivizsgálták, most csak megismétlik a vádaskodásokat”,
  • Orbán Viktort próbálják támadni vele, pedig az OLAF-jelentéssel érintett időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt a tulajdonos.”

Ha mégis felvetődne Tiborcz István neve, a fideszes képviselőknek azt kell válaszolnia:

  • „Még egyszer megismétlem, a vizsgált időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt az Elios többségi tulajdonosa.”

A 24.hu birtokába került jelentéssel foglalkozó cikkeinket itt olvashatja. A cikksorozat legújabb része:

Tiborcz-ügy: tudták, hogy illegálisan gazdagodnak
Szinte konkrét vádiratot állított össze Hamar Endre ellen az Elios-ügyről készült OLAF-jelentés, amelyben a legnagyobb részt az ügyvéd cégérdekeltségei kapták. Hamar azonban nemcsak Tiborcz Istvánon keresztül kapcsolódik Orbán Viktorhoz.

Kiemelt kép: Burger Barna / MTI 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik