Közélet

Kirúgott testvére mellé állt a fideszes képviselő

Tiba István szerint bátyja helyesen döntött.

Tiba István, Hajdú-Bihar megye balmazújvárosi körzetének kormánypárti képviselője, illetve egyéni jelöltje a Népszavában bírálja testvére, a miskolci kórházigazgató, Tiba Sándor eltávolításának körülményeit.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) kedden a döntést ismét teljesen jogszerűnek nevezte, cáfolta a sajtóban megjelent híreket.

Tiba István szerint viszont testvérét azért távolították el, mert kifogásolt egy korábbi, az intézménynek előnytelen szerződést. A fideszes képviselő szerint bátyja szakmailag helyesen döntött.

Magam is azt vallom, hogy az egészségügyre fordított állami forrásokat nem lehet cél magánvállalkozásoknak átjátszani!

Tiba István azzal nem foglalkozik, hogy testvére menesztésével esetleg neki is üzentek, ő – testvéréhez hasonlóan -, ha elvállal valamit, azt becsülettel, és száz százalékos erőbedobással igyekszik teljesíteni,

akkor is, ha közben netán megsértem valakinek az érdekeit. Nekem van egy feladatom, egy választókörzetem, az ottani emberekért dolgozom, tekintet nélkül arra, hogy hogy ki milyen színű, vagy melyik párthoz vonzódik. E munkám során pedig a nagyobb közösség igényeit kell szem előtt tartanom, nem úgynevezett szűkebb körökét.

Tiba Sándor eltávolítása után egyébként egy úgynevezett civil csoport alakult Miskolcon, amely azt követeli, hogy a megyei kórház korábbi igazgatóját, a Csiba Gábort helyezzék vissza az intézmény élére.

Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a miskolci kórház ügyében
Egy panamai hátterű cég 15 évre megkapta magának a miskolci kórház onkológiáját, milliárdos kár érhette az intézményt ezzel. A kórházigazgató felfelé bukik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik