Belföld

Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a miskolci kórház ügyében

Egy panamai hátterű cég 15 évre megkapta magának a miskolci kórház onkológiáját, milliárdos kár érhette az intézményt ezzel. A kórházigazgató felfelé bukik.

Nyomozás indult hűtlen kezelés gyanújával a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház és a Medcenter Kft. között kötött szerződések miatt – közölte az ORFK az Indexszel. A Nemzeti Nyomozó Iroda folyamatban lévő nyomozásáról nem árultak el részleteket.

A lap szerint emiatt távozik Csiba Gábor főigazgató április elején a kórház éléről. Még 2007-ben kötött a megyei kórház szerződést egy panamai hátterű céggel az onkológiai osztály fejlesztésére és üzemeltetésére. A megállapodás 15 évre szól és nem lehet felbontani, ami miatt több milliárd forint kár éri a kórházat.

Csiba korábban a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője volt a városban, de kitették a pártból. Az eljárás ellenére az áprilisban várható távozása ellenére “országos jelentőségű feladatot” szánnak neki.

Csibáról legutóbb akkor írtunk, amikor megtiltotta a kórház dolgozóinak, hogy a Facebookon az intézményről rosszat írjanak, ilyen tartalmat megosszanak, kedveljenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik