Belföld

Kitálalt a miskolci kórház menesztett főigazgatója

Meglepte, hogy „megrendült egészsége” miatt menesztették. Köszöni, jól van.

A Népszavának Tiba Sándor azt mondja, csodálkozott, amikor azt olvasta a különböző lapokban, hogy baj van az egészségi állapotával és ezért mentették fel. Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója a döntést hivatalosan azzal indokolta, hogy nyugdíjas korú, de az volt már akkor is, amikor kinevezték.

A menesztett főigazgató szerint inkább az lehetett az ok, hogy az öt tagkórház fúziójakor átnézte a szerződéseket. Csaknem tucatnyit, mivel előnytelenek voltak, megszüntetett. Talált egy-két nagyobb horderejű, problémás, pénzügyi szempontból kétséges megállapodást is. Az egyik egy  sugárterápiát biztosító, a másik a parkolókat üzemeltető cégé volt. Ezt jelezte az ÁEEK területi igazgatójának.

Miután ezt megvizsgálták, összehívtak egy egyeztetést az egészségügyért felelős államtitkárságra. Ott volt az államtitkár és az ÁEEK vezetői, ők is megerősítették, hogy jól látják a problémát, és az a döntés született, hogy ne utaljanak a sugárterápiás ellátásért. Ennek nincs írásos nyoma és nem tudja, hogy a szerződés miatt váltották-e le, de valami szerepe biztosan volt benne, hiszen a kórház jól működik. Ezt az ÁEEK főigazgatója is elmondta, amikor a menesztését bejelentette.

A lap megkérdezte az Állami Egészségügyi Ellátó Központot, mi volt Tiba Sándor felmentésének oka, írnak-e ki pályázatot a posztjára, de érdemi választ nem kapott. A sugárterápiát biztosító cég pedig csak annyit közölt, hogy a kórház új megbízott főigazgatójával, Papp Tiborral korrekt az együttműködésük.

Frissítünk!

Az ÁEEK reagált a Népszava cikkére. Ezt írják : Dr. Tiba Sándor felsővezetői megbízása az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény vonatkozó rendelkezései alapján került visszavonásra február 5-én. Az intézmény szervezeti és működési szabályzata alapján dr. Pap Tibor orvosigazgató látja el a kórházvezetői feladatokat. Az intézményben a betegellátás folyamatosan biztosított, ide értve az onkológiai betegek sugárkezelését is. Dr. Tiba Sándor felsővezetői megbízásának visszavonásával, illetve a kórház működésével kapcsolatos, a sajtóban megjelent információk alaptalanok.

Több orvos otthagyta a miskolci szuperkórházat
Voltak, akik méltatlan helyzetben önként távoztak az intézményből.
Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a miskolci kórház ügyében
Egy panamai hátterű cég 15 évre megkapta magának a miskolci kórház onkológiáját, milliárdos kár érhette az intézményt ezzel. A kórházigazgató felfelé bukik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik